10.1.18

Περί της ονομασίας των Σκοπίων



Δημήτριος Καραμήτσος«Η καλύτερη πρόταση για την επίσημη ονομασία των Σκοπίων είναι αυτή του καθηγητή Μάζη, "Κεντροβαλκανική Δημοκρατία"»

Ο κ. Δημήτριος Καραμήτσος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ και φίλος  της ΟΔΟΥ την οποία τιμά με τις συνεργασίες του, συγγραφέας πολλών πονημάτων, μεταξύ των οποίων και το δίτομο έργο "Ιστορία της νεότερης Ελλάδας" (εδώ & εδώ) μιλάει για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Κάνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του προβλήματος και αναλύει τους λόγους για τους οποίους το γειτονικό κράτος στην επίσημη ονομασία του δεν πρέπει να έχει τη λέξη Μακεδονία.

Σχετικά:

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/1/18

    Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ όπως πάντα ό Καθηγητής κ. Καραμήτσος.
    Αυτή η αποψή του-πολύ σοφή- περί του βουλγαρικου [πολύ όψιμου...] ρεβανσισμού στην υπόθεση της Μακεδονίας ίσως πρέπει να μας εμβάλει σε σκέψεις.
    Οι αμοραλιστές κυβερνώντες θεωρούν "εθνικιστικό" ...αεικίνητον την υπόθεση και βιάζονται κουτσά κολοβά και στραβά να την κλείσουν όπως όπως...

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ