18.3.18

Λόγος & Αντίλογος
Γ. Ζεμπελιάδου:
"Θέατρο του παραλόγου  ή μια ακόμα  τρανταχτή απόδειξη της ανικανότητας τους;"

Η περιφερειακή αρχή Δυτικής Μακεδονίας εδώ και τέσσερα χρόνια, περίπου, αδυνατεί (;) να υλοποιήσει ένα νέο έργο στη λίμνη Καστοριάς, Τελευταίο παράδειγμα, το πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην περιοχή, θα επιτρέψει να αυξηθούν και να οργανωθούν καλύτερα μεγάλες διοργανώσεις που σχετίζονται με την κωπηλασία (Ευρωπαϊκά βαλκανικά, πανελλήνια πρωταθλήματα), θα ικανοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον από εθνικές ομάδες κωπηλασίας άλλων χωρών προκειμένου αυτές να διεξάγουν την προετοιμασία τους στη λίμνη της Καστοριάς ενισχύοντας έτσι τη γενικότερη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων πλωτών προβλητών με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη συντήρηση της υπάρχουσας προβλήτας», με εξασφαλισμένους εθνικούς πόρους και προϋπολογισμό 59.800,00 ευρώ (+ ΦΠΑ), που το πάνε και το φέρνουν κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, πότε αποφασίζοντας να το υλοποιήσουν και πότε ακυρώνοντας το. Η τακτική τους αυτή βέβαια, πάγια και, δυστυχώς, συνηθισμένη επί των ημερών του κ. Αδαμόπουλου στην Π.Ε. Καστοριάς (βλ. τηλεμετρικούς, πολυμηχάνημα, πλωτές εξέδρες, ηλεκτρικά ποδήλατα), στερεί από την Καστοριά το δικαίωμα να ενδυναμώσει τον αθλητικό τουρισμό έτσι ώστε να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την ανάπτυξή της, κάτι που αποτελεί μια από τις επιταγές των καιρών, όχι μόνο για την περιφέρειά μας αλλά και για τη Χώρα στο σύνολό της. Αθλητικά γεγονότα στη λίμνη που εκτός του ότι θα αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εξαιρετικές υποδομές της περιοχής (ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης κ.α.) θα την προβάλουν ως τουριστικό προορισμό (και μαζί μ' αυτή ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία) και θα συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια για την επιστροφή του τόπου μας στην ανάπτυξη. Ο συνδυασμός “Ελπίδα” θέλοντας απαντήσεις γι' αυτή την ολιγωρία και αστοχία της περιφερειακής αρχής, κατέθεσε και σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 7 Μαρτίου 2018.

Γεωργία Ζεμπελιάδου
Περιφερειακή σύμβουλος του συνδυασμού Ελπίδα


* * *

Η απάντηση αντιπεριφερειάρχη 
Καστοριάς κ. Σ. Αδαμόπουλου

Νομίζουμε ότι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την κ. Ζεμπιλιάδου, που δεν μας αφήνει να επαναπαυόμαστε και όλο και κάτι σημαντικό έχει να μας προσάψει! Μετά από: α) τους τηλεμετρικούς, που έχουν εγκατασταθεί εδώ και δύο χρόνια (αλλά ακόμη τους αναφέρει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις), β) Το πολυμηχάνημα, που πρόσφατα υπογράψαμε την σύμβαση για την κατασκευή του (αλλά και πάλι το αναφέρει για τους ίδιους λόγους), γ) τα ηλεκτρικά ποδήλατα που έχουν ήδη παραδοθεί στον δήμο από πέρυσι με απόφαση μάλιστα παραχώρησης μέσω του διασυνοριακού προγράμματος (που το γνωρίζει βέβαια αλλά το αναφέρει και πάλι για να μεγιστοποιήσει αυτά που θέλει να πετύχει με το νέο της λιβελογράφημα), πιάνει αυτή τη φορά τις πλωτές εξέδρες, για τις οποίες υπάρχουν βέβαια τα χρήματα, αλλά σύμφωνα με την ίδια, «το πάμε και το φέρνουμε». Ευτυχώς βέβαια έχουμε την κ. Ζεμπιλιάδου να σκέφτεται και για τον τουρισμό μας και τις αθλητικές δραστηριότητες στην λίμνη μας.
Δεν γνωρίζει η κ. Ζεμπιλιάδου, υπάλληλος ούσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι για την κατασκευή των πλωτών εξεδρών υπάρχει Νομικό κώλυμα; Δεν γνωρίζει ότι η Κτηματική υπηρεσία απαγορεύει τέτοιου είδους υποδομές στη λίμνη; Τα γνωρίζει, αλλά τα παπαγαλάκια που την σιγοντάρουν πρέπει να δικαιωθούν...
Να σας πληροφορήσουμε λοιπόν, ότι εφόσον λυθεί το πρόβλημα μέσω του Υπουργείου, θα γίνει και αυτό το έργο! Στερέψατε κ.Ζεμπιλιάδου από πολιτικό λόγο. Σταματήστε να κυνηγάτε ανεμόμυλους γιατί γελάνε μαζί σας. Και ασχοληθείτε με σοβαρά θέματα που μπορεί να είναι και ωφέλιμα. Τα υπόλοιπα στο Περιφερειακό...


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ