8.3.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 8.3.2018 | 926


Τα καίρια συμφέροντα της Ελλάδας


Δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική, ούτε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ούτε και κανείς άλλος δήμαρχος, πόσο μάλλον αντιδήμαρχος. Που ενώ έχουν πλήθος αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων, αλλά και καθηκόντων, τα αφήνουν όλα, άλλοτε προς άγρα τουριστών και μετατροπής σε κέντρα των Βαλκανίων, άλλοτε για να δικαιωθούν όσοι αισθάνονται ετερότητα σε σχέση με την επίσημη ελληνική εξωτερική πολιτική και ειδικά τα εθνικά θέματα.

Διαβάστε επίσης:

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Ο καημός του Χριστάκη
Χρόνια ολόκληρα για τους καημούς του μου μιλούσε. Που κανένας τους δεν αφορούσε τον ίδιο, τη γυναίκα του, τα παιδιά του. Για την κατάντια του τόπου του, για τα ανεκπλήρωτα όνειρα... 

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Εργασιακός μεσαίωνας η εποχή όπου ζούμε…
Τα τελευταία χρόνια της βαθιάς κρίσης, της πολύ βαθύτερης απ’ όσο φανταζόμασταν στην αρχή, αφού στη δίνη της περιστρεφόμαστε ακόμη και δε βλέπουμε φως στο τούνελ, πονέσαμε πολύ για τη φυγή προσοντούχων νέων μας στα ξένα. 

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Η αγάπη έθρεψε τη ζωή μου [III]
«Σήμερα περπατώντας συλλογίσθηκα· δεν πειράζει να είμαι εδώ ή αλλού. Δεν πειράζει να κάμω τούτο ή εκείνο. Δεν πειράζει να κάμω ή να μην κάμω κάτι. Είνε τόσο ασήμαντο για τον κόσμο, για τους αιώνες, για τη γη που θα με φάγη. Όσο περισσότερο νοιώσω, αισθανθώ, σκεφθώ, τόσο το καλλίτερο για μένα· "καλλίτερο" γιατί μ’ αρέσει»

Λόγος & Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Είπαν... και ακροβολισμοί
Ο κ. Χρυσόγονος για πολλά επέκρινε και για πολλά ήλεγξε την Κυβέρνηση, σε πολιτισμένο, βεβαίως, ύφος και τον κύριο Τσίπρα. 

Το Σκάκι
Τελιγιορίδου και Καρυπίδης εξήγγειλαν ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι ότι φυσικό αέριο, μετά το «χαμό» που έγινε ότι θα έχουν οι περισσότεροι νομοί εκτός Καστοριάς, θα πάρει και ο νομός μας. Θα πάρει σίγουρα; Μετά το 2023 λένε (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι). Μετά.

ΟΔΟΣ:
Η θρυλική βασίλισσα της Βαβυλώνας
Η Σεμίραμις, η μοναδική γυναίκα που κυβέρνησε την ισχυρή ασσυριακή αυτοκρατορία, ενέπνευσε ποιητές και ζωγράφους από την αρχαιότητα μέχρι τον 19ο αιώνα. 

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

-Κίνδυνος να κακοφορμίσει το ζήτημα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς 

-Κουπόνι 1+1 για την όπερα του Σαββάτου

…κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 8.3.2018 | 926

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ