18.8.18

Το Σκάκι



11. Bxb5+ Nbd7


● Η τελευταία φωτογραφία της βουλευτίνας κ. Ολ.Τελιγιορίδου με την υπουργό πολιτισμού κ. Λ. Κονιόρδου: χαμογελαστή και δικαιωμένη (πάλι) θα λυθούν όλες οι πολιτιστικές  εκκρεμότητες της Καστοριάς.  Πνευματικά κέντρα, Βιβλιοθήκες... Όπως ακριβώς και στις φωτογραφίες με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη για το φυσικό αέριο (δικαιωμένη), με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου για την Αρχιτεκτονική σχολή (δικαιωμένη), και φυσικά αυτή με τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα για όλα τα θέματα (δικαιωμένη) για τρένο, αεροδρόμιο, φράγμα Νεστορίου, πολύ χρήμα για το νομό μας. Το -κατά Τρίπρα- «λιμάνι ξηράς» σε τροχιά πλήρης ανάπτυξης. Μόνο η Cosco δεν επένδυσε ακόμη στο  λιμάνι μας.

● Από τις χαμογελαστές και δικαιωμένες φωτογραφίες και τις εξαγγελίες μέχρι το τέλος της θητείας της, ας κάνει τον απολογισμό, τί από όλα αυτά έγινε πράξη;
Κι αυτή η εμμονή των φωτογραφιών που έχει ξεκινήσει από λαϊκό μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τα πόσα like χτύπησαν την φωτογραφία κάποια στιγμή θα πρέπει να περιοριστεί, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο. Δυστυχώς πλέον φαίνεται ότι οι πολιτικοί αντί να παράγουν έργο, παράγουν φωτογραφίες. Τουλάχιστον από την κ. Ολ.Τελιγιορίδου δεν περιμέναμε να βαδίσει σε γνωστά χνάρια άλλων πολιτευομένων του νομού μας με τους χορούς και τα likes.

● Ο αντιδήμαρχος κ. Λ.Ζήσης εμφανίζεται (κι αυτός χαμογελαστός και δικαιωμένος) σε φωτογραφία για το προσεχές “Τρέξε Ελλάδα” (Run Greece - Run Kastoria). Κι εδώ όλα τα προβλήματα της Καστοριάς λυμένα και σε «καλά χέρια».
Μίζερη και φτωχική διακόσμηση για τα Χριστούγεννα, κλειστό το χωριό του Αη Βασίλη, απλήρωτοι οι βρεφονηπιαγωγοί, «παρηκμασμένη» η εικόνα της Καστοριάς στη Θεσσαλονίκη για την προσέλκυση τουριστών στα «ραγκουτσάρια» τους. Με τα “χίλια ζόρια”  οι προβολές της όπερας, πολλές φορές σε μη θερμαινόμενη αίθουσα. «Τρέξε Καστοριά». Run Lola, run!

● Ο περιφερειάρχης κ. Θ. Καρυπίδης χαμογελαστός (κι αυτός) σε φωτογραφία με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη που συναντήθηκαν και αποφάσισαν «την υλοποίηση πάγιου αιτήματος της Καστοριάς για [δεύτερο!] κλειστό γυμναστήριο για τη νεολαία της». Κλειστό γυμναστήριο έχουμε ήδη, νεολαία δεν έχουμε. Το γνωρίζουν αυτό άραγε ή να τους ενημερώσουμε; Run Lola, run!

● Για το ίδιο θέμα έδωσε συνέντευξη στα τοπικά μουμουέ και ο δήμαρχος κ. Α. Αγγελής. Γιατί τόση μεγάλη «πρεμούρα» για ανέργεση κλειστού γυμναστηρίου (κι όχι κλειστού κολυμβητηρίου;) στην Καστοριά, τη στιγμή που υπάρχει ήδη ένα κλειστό γυμναστήριο; Μεγάλη «πρεμούρα». Run!

● Το άλλο θέμα της συνέντευξης του δημάρχου ήταν η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς και ότι «σε δυο με τρεις μήνες» -όπως δήλωσε- «θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του αναδόχου και θα ξεκινήσει το έργο». 
Τα ίδια όμως είχε πει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Γ.Μπαμπάκος στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017: «μέσα στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και αν προχωρήσουν κανονικά και δεν υπάρξουν πολλές ενστάσεις, οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, τέλη του έτους [2017] με αρχές του 2018».  Όπως επισήμανε [τότε] ο κ. Μπαμπάκος «το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια». Από τότε όμως πέρασε ήδη μισός χρόνος. Άρα μας μένουν 2,5 χρόνια.

● Αξίζει να θυμηθούμε τα περί εξαγγελιών: Ο δήμαρχος Καστοριάς είχε δηλώσει ότι το νέο κοιμητήριο θα ήταν έτοιμο το 2015 και φτάσαμε αισίως στο 2018, κι ακόμα περιμένουμε.
«Τρέξε Καστοριά», run, run run. Lola!

Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 927


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ