29.1.19

ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Νέα ενημέρωση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Αναφορικά με την αυξημένη προσέλευση ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως τώρα δεδομένα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 400 κρούσματα. Τις τελευταίες ώρες το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση.

Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης.

To ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπενθυμίζει τη σύσταση για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης ιογενούς γαστρεντερίτιδας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. "εδώ"

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει μεταβεί στην περιοχή για το συντονισμό της διερεύνησης και το σχεδιασμό αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση των παραγόντων κινδύνου της επιδημίας.

To ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες υγείας και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας με στόχο την παρακολούθηση του φαινομένου και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/19

    Από την Παρασκευή και ακόμη να βρούνε τι συμβαίνει;
    Μήπως επειδή είναι να κατέβει ο δήμαρχος με το ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sotos Goustangas [fb]29/1/19

    Το "φαινόμενο" εξελίσσεται σε μυστήριο τελικά. Μήπως πρέπει να έρθουν από τη NASA στην Xρούπιστα, αφού δεν είναι το νερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ