14.7.19

ΟΔΟΣ: Αυτοδιοίκηση;



ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ημέρα δηλαδή που ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής φωτογραφιζόταν για μια ακόμη (την τελευταία) φορά ως δήμαρχος Καστοριάς, παρακαθήμενος στα διακεκριμένα στασίδια του μητροπολιτικού ναού της Καστοριάς, κρατώντας με ζωγραφισμένη στα μάτια του την προσωπική του ευλάβεια,  την οποία με αυτό τον τρόπο αναμειγνύει στην δημοτική ζωή, ο πρόεδρος της Τουρκίας από την Σμύρνη, αλλά και οι γκρίζοι και μαύροι λύκοι της πολιτικής ζωής της γειτονικής χώρας, μιλούσαν (προεκλογικά) μπροστά στα αλαλάζοντα από φανατισμό πλήθη, για σταυροφόρους που ξεκάνει ημισέληνους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ που δεν πρόκειται να γίνει ξανά Κωνσταντινούπολη, για την Αγία Σοφία που θα έχει πάντα τους μιναρέδες της.

ΚΑΙ ΓΙΑ τους Γκιαούρηδες που έριξαν στην θάλασσα της Σμύρνης και τα φέρετρα με τα οποία αποχώρησαν από την Μικρά Ασία και την Θράκη, όσοι αγνόησαν το Χαλιφάτο.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ είναι Ανατολή· και εδώ όχι.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ονειρεύονται αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας· και εδώ υποτίθεται ότι υπάρχει ευρωπαϊκό, δυτικό κράτος της νηφάλιας πολιτικής και θρησκευτικής πεποίθησης.

ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ όπως αυτές των πολιτικών να κρατούν εικόνες, δεν συμβολίζουν αποκλειστικά την αποκατάσταση των Εικόνων, αλλά παραπέμπουν αναπόφευκτα σε θεοκρατικές καταστάσεις. (Βέβαια, δεν είναι ο κ. Ανέστης Αγγελής ο μοναδικός πολιτικός της Καστοριάς που κρατούσε εικόνες. Ούτε μόνο οι πολιτικοί της Καστοριάς, αυτοί που κρατούν εικόνες και φωτογραφίζονται).

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ χρονιά πάντως ο κ. Ανέστης Αγγελής θα είναι πλέον απλός ιδιώτης. Αυτό είναι πλέον βέβαιο. Θα έχει και πάλι το αναφαίρετο δικαίωμα και την δυνατότητα να κρατήσει την εικόνα.

ΜΟΝΟ που τότε κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να τον αποθανατίσει φωτογραφικά –γιατί θα εκπροσωπεί αποκλειστικά τον εαυτό του, και όχι τους δημότες. Κάποιος άλλος θα είναι δήμαρχος Καστοριάς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ θα εξακολουθούν να αποθανατίζονται όσα έγιναν και δεν έγιναν.

ΟΠΩΣ ΓΙΑ παράδειγμα η προσφυγή του Δήμου Καστοριάς στα Δικαστήρια για την επίλυση του ιδιοκτησιακού του δημοτικού εστιατορίου-ψησταριάς στην Μαυριώτισσα, που ανήγειρε ο ίδιος ο Δήμος Καστοριάς.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ένας χρόνος αφ’ ότου ξέσπασε ο σάλος όταν αίφνης ενεπλάκη εκών-άκων ιδιώτης επιχειρηματίας· και ενώ ο Δήμος Καστοριάς –με επικεφαλής τον ίδιο τον κ. δήμαρχο και μπράβο– έλαβε την σωστή απόφαση, κανένα βήμα δεν έχει ακόμη προχωρήσει.

Ο ΔΗΜΟΣ Καστοριάς δηλαδή, δεν έχει ακόμη στραφεί στα Δικαστήρια, όπως οφείλει να ενεργήσει.

ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ερωτηματικά και απορίες για τον λόγο που διαιωνίζεται η αμφισβήτηση.

Η ΔΗΛΩΜΕΝΗ αποχώρηση του νυν δημάρχου, προκαλεί ερωτηματικά αν συνδέεται με όλη αυτή την παράλειψη. Μήπως  δηλαδή περνάει η κατά κάποιο τρόπο καυτή πατάτα στον επόμενο δήμαρχο.

ΚΑΙ ΠΡΟΣ το παρόν μήπως περνάει η πατάτα, σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους;

ΓΙΑ ΟΣΟ καιρό είναι υποψήφιοι;

ΑΡΑ, θα είναι επιρρεπείς σε προεκλογικές ανασφάλειες και προεκλογικές πιέσεις;

ΚΑΘΩΣ κανείς τους δεν έχει τοποθετηθεί για τα ανοικτά προβλήματα του Δήμου Καστοριάς, και ειδικά για την διένεξη με την Ι. Μητρόπολη Καστοριάς.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ λόγο δεν το έχουν κάνει; Φοβούνται; Τι;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ισχύει αυτό που λέγεται ότι μια φωτογραφία αξίζει, όσο χίλιες λέξεις. Και βάλε.




Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 978


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

1 σχόλιο:

  1. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου:14/7/19

    ΚΑΘΩΣ κανείς τους δεν έχει τοποθετηθεί για τα ανοικτά προβλήματα του Δήμου Καστοριάς, και ειδικά για την διένεξη με την Ι. Μητρόπολη Καστοριάς.
    "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ λόγο δεν το έχουν κάνει; Φοβούνται; Τι;
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ισχύει αυτό που λέγεται ότι μια φωτογραφία αξίζει, όσο χίλιες λέξεις. Και βάλε."
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=184841145872299&set=a.101935314162883&type=3&eid=ARDyL82nvvBx5kbP-2ExpotVnxWFGyxYZjipbSMSc5dOIl4-0AmgTn_fYOyP5pGB8_OqWKSjtQeAsd7K

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ