10.10.18

ΟΔΟΣ: Τι γνωρίζει, τι πράττει και τι συμβαίνει;


ΟΔΟΣ 7.6.2018 | 939

Είναι πολλοί οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ, που επικοινωνώντας με την εφημερίδα, με αφορμή την ανακοίνωση ότι δημοπρατείται εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, το κτήριο του εστιατορίου-καφέ στην περιοχή της Μαυριώτισσας, έθεταν ευθέως απορίες για το θέμα της κυριότητας και την στάση του Δήμου Καστοριάς και προσωπικά του κ. Α. Αγγελή.

Διότι στην ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς για την δημοπρασία, παρουσιάζεται ότι ανήκει στην πλήρη και αποκλειστική κυριότητα της ίδιας, η οποία  όπως φαίνεται προσβλέπει να το εκμεταλλευτεί οικονομικά!




Όμως όσοι επικοινωνούν με την ΟΔΟ, γνωρίζουν ότι ο χώρος του εστιατορίου εκμισθωνόταν στο παρελθόν από τον Δήμο Καστοριάς. Όχι μόνο τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ακόμη πιο πριν την ανακαίνιση και ανέγερση του σημερινού κτηρίου του εστιατορίου.

Οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας θυμούνται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, δημοτικοί συνδυασμοί και πιο χαρακτηριστικά ο τέως δήμαρχος Απόστολος Πετκανάς, πρόβαλε ως μεγάλο δημοτικό έργο την αξιοποίηση του εστιατορίου και την ανέγερση του νέου κτηρίου, ως δημοτική ακίνητη περιουσία κατά την διάρκεια της θητείας του.

Θυμούνται ακόμη επόμενες δημοτικές αρχές να εξαγγέλλουν στα προεκλογικά τους προγράμματα τρόπους εκμετάλλευσης του εστιατορίου-καφέ ως δημοτικού ακινήτου και περιουσίας του καστοριανού λαού.




Τι άλλαξε και το εστιατόριο, ένα ακόμη ακίνητο «φιλέτο», προωθείται για εκμίσθωση από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς για δικό της λογαριασμό;

Ώστε δικαιολογημένα να διερωτώνται σήμερα πώς και για ποιο λόγο βρέθηκε το κτήριο σε άλλη διαχείριση;

Θέμα που όχι μόνο προκαλεί αμφιβολίες για την ασφάλεια της δημοπρασίας και τον πιθανό μισθωτή, αλλά και ερωτηματικά για το εάν η κατάσταση έχει στοιχεία που απαιτούν διαλεύκανση.




Ζητούν από την ΟΔΟ να απευθύνει το ερώτημα στον Δήμο Καστοριάς και ειδικά στον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, τι γνωρίζει, τι πράττει και τι συμβαίνει;

Όπως και για το εάν συναισθάνονται, όσοι εμπλέκονται σε αυτήν και άλλες παρόμοιες ιστορίες και καταστάσεις, τις συνέπειες και τυχόν ευθύνες.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιουνίου 2018, αρ. φύλλου 939


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ