24.9.19

ΟΔΟΣ: Και να που η Νέα Δημοκρατία έκανε το θαύμα της


Εβδομαδιαία εφημερίδα της Καστοριάς "Οδός"
ΟΔΟΣ 20.6.2019 | 991


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Να σου εξηγηθώ προκαταβολικά ότι ναι μεν δεν είμαι ΣυΡιζαίος, αλλά και ότι (σου) γράφω σε μια μορφή αντιλόγου προς τον τακτικό σου αναγνώστη που έγραφε προ ημερών στην εφημερίδα σου («Και έτσι, με έστειλε. Η Φώφη εννοώ.», αρ. φύλλου 989 / 6.6.2019, "εδώ") με αφορμή τον εξανδραποδισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚινΑλ.

Για την ακρίβεια όχι απλά δεν θα σπάσει ―στην περίπτωση μου― το ΣυΡιζόμετρο της αντικειμενικής και ανεξάρτητης ΕΡΤ, στην οποία οι δημοσιογράφοι επιπλήττουν (ναι σωστά καταλάβατε: μαλώνουν-κατσαδιάζουν) τους Σαμαροβενιζελικούς πολιτικούς, ζωντανά στην οθόνη για το δήθεν μαύρο, αλλά για εμένα το ΣυΡιζόμετρο θα δείξει υποθερμία, υπόταση, υποστολή, υποχώρηση, πολλά υπό τέλος πάντων.

Τους θεωρώ βλέπεις ―κατά την γνώμη μου αν δεν διαπράττω κιόλας κάποιο είδος εσχατολογικής προδοσίας― την (ίσως) χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα από την εδαφική ολοκλήρωσή της (με εξαίρεση τις δικτατορίες και την κατοχική –Τσολάκογλου και όχι... Σαμαρά-Βενιζέλου).



* * *

Και να που η Νέα Δημοκρατία, έκανε το θαύμα της: από τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της σε ολόκληρο το νομό Καστοριάς, δεν βρήκε να προτείνει βουλευτές άλλους, παρά όσους «πρόκαμαν» στην Σχολή Στελεχών της. 

* * *


Υποθέτω όμως ότι όλο αυτό το πλαίσιο των απόψεών μου, δεν μου στερεί το δικαίωμα να μη χαίρομαι κιόλας, αλλά ότι λυπούμαι, που μαζί τους γκρεμίζεται και ένα κομμάτι της προσδοκίας μου να αποτελεί για την Ελλάδα η Αριστερά και μάλιστα η... δημοκρατική και φιλοευρωπαϊκή, μια παρηγοριά εφεδρείας για τις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μαζί με τα όνειρα κάποιων και τις ψευδαισθήσεις άλλων, χάνεται και ο ρομαντισμός.

Συνεπώς η κριτική μου για την Νέα Δημοκρατία δεν έχει κομματική σκοπιμότητα και προκατάληψη. Αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ να μη εκφράσω την έκπληξη και διαφωνία μου και με αυτή.

Σαν να μη (μου) έφθανε λοιπόν το ΠαΣοΚ - Κιναλ και τα άλλα παιδιά που διώξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και προσέλαβαν ως υποψήφιους βουλευτές την κυρία Βάνα Μπάρμπα, ―που δηλώνει περίπου ΣυΡιζΑ, τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλα που άκουσα και είδα κατ’ επανάληψη να διατείνεται από τηλεοράσεως ασύλληπτες ανακρίβειες και ανοησίες για ύπαρξη… μειονότητας στην Καστοριά, και τον κ. Θάνο Ασκητή που είναι γνωστός για την εξειδίκευσή του στα ερωτικά.


ODOS newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 20.6.2019 | 991 | σ.3


Και να που η Νέα Δημοκρατία, έκανε το θαύμα της: από τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της σε ολόκληρο το νομό Καστοριάς, εκτός από την κυρία Μαρία Αντωνίου και τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια, δηλαδή μια νυν και ένα τέως, δεν βρήκε να προτείνει βουλευτές άλλους. Παρά όσους «πρόκαμαν» στην Σχολή Στελεχών της.

Δεν λέω φυσικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ξένοι ή δεν σχετίζονται με την Καστοριά, αλλά ότι η ίδια η Νέα Δημοκρατία, όπως και να το βαφτίσει το θέμα, περιφρονεί τα τοπικά στελέχη της στην Καστοριά και δεν αναγνώρισε κανένα που να διαθέτει επαρκή κοινωνικά, πολιτικά, προσωπικά, επαγγελματικά εχέγγυα ή σχετικές περγαμηνές και αντίκρισμα για να είναι έστω απλά και μόνο υποψήφιοι βουλευτές.

Πόσο καλό είναι για το μέλλον, ενός μεγάλου και ιστορικού κόμματος σαν της Νέα Δημοκρατία, να αγνοεί το κοινό της, και να υποστηρίζει ότι το κοινωνικό εκτόπισμα ή οι ικανότητες, το ήθος, η γνώση είναι ζητήματα επιμόρφωσης και Σχολής Στελεχών, δεν θέλει θαρρώ και πολύ μεγάλη φαντασία: Φοβούμαι ότι θα αποδειχθεί τόσο επιτυχής, όσο και η Σχολή Γουνοποιίας που υπήρχε κάποτε και λειτουργούσε στην Καστοριά για την ίδια την... Γούνα.

Εάν προσεγγίσεις και το περιεχόμενο της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, τότε νομίζω ότι είναι διπλά ζοφερά τα πράγματα. Αν μάλιστα με τα ίδια κριτήρια οι σοφοί της Νέας Δημοκρατίας έκαναν αντίστοιχες επιλογές υποψηφίων βουλευτών και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τότε μπορώ να πω πως η Νέα Δημοκρατία στραβά αρμενίζει από την αρχή και πως υποθηκεύει το μεσοπρόθεσμο μέλλον της.


* * *

Πόσο καλό είναι για το μέλλον, ενός μεγάλου και ιστορικού κόμματος σαν της ΝΔ, να αγνοεί το κοινό της, και να υποστηρίζει ότι το κοινωνικό εκτόπισμα ή οι ικανότητες, το ήθος, η γνώση είναι ζητήματα επιμόρφωσης και Σχολής Στελεχών, δεν θέλει και πολύ μεγάλη φαντασία. 

* * *


Με τον πρόεδρό της και σίγουρο κατά την γνώμη μου αυριανό πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί, αν και εγώ περίμενα αντί να ανέχεται τις κολακείες και δουλικές υποταγές, και όλους τους επαίνους των πτυχιούχων της Σχολής... ικανών Στελεχών, να αντιδρά σε όλα αυτά τα απο λύτως αρνητικά δεδομένα. Που δείχνουν απομάκρυνση από την βάση. Και δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό για το μακροχρόνιο συμφέρον της παράταξής του.

Ήθελα λοιπόν να παρηγορήσω τον απαρηγόρητο ΠαΣοΚ που έγραψε στην ΟΔΟ πριν μερικές εβδομάδες: Διότι ενώ η Φώφη διώχνει τον Ευάγγελο καθ’ ότι της φαίνεται κάπως γαλάζιος, στην Καστοριά την σωτηρία της παράταξης και της πατρίδας αναλαμβάνουν μαθητές και απόφοιτοι της Σχολής Στελεχών αλλά και το βαθύ ΠαΣοΚ, το πιο πράσινο που ακόμη και σήμερα «Αλλαγή» υπόσχεται.

Πράσινα άλογα και πολιτικά παράλογα, ήδη από τώρα, επιτρέπουν να υποψιάζομαι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πλήρη συνείδηση των ευθυνών της απέναντι στην Καστοριά και στον τόπο πιο γενικά.

(απλώς)
Αναγνώστης σου



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιουνίου 2019, αρ. φύλλου 991


Σχετικά:




Τα τελευταία δελτία τύπου

των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. 



Μαρία Αντωνίου

Πάντα δίπλα σας, πάντα μαζί. Οι περιοδείες συνεχίζονται.
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά

 Στον αγώνα για μια αυτοδύναμη και φωτεινή Ελλάδα δεν περισσεύει κανείς! Στη μάχη της 7ης Ιούλιου η παράταξή μας, ενωμένη παρά ποτέ, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγωνίζεται να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας, να αλλάξει τη μοίρα της Καστοριάς. Αγωνίζεται για ισχυρή Ελλάδα, για μια ισχυρή Καστοριά. Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε.
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά

 Πάντα δίπλα σας, πάντα μαζί. Οι περιοδείες συνεχίζονται.
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά

 Οι περιοδείες συνεχίζονται. Νόστιμο, Αμμουδάρα, Αμπελοχώρι, Ασπροκκλησιά, Βασιλειάδα, Λιθιά.  Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας, την εμπιστοσύνη σας, το χαμόγελό σας, τη στήριξή σας στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια.
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά

 Στην πανέμορφη περιοχή Κότορι στην Ιερά Μονής Αγίας Παρασκευής για να γιορτάσουμε τη σημερινή γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Χρόνια Πολλά!
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά

 13ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στην Κορησό Καστοριάς. 25 Ακαδημίες – 1500 μικροί ποδοσφαιριστές και …πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα! Αυτή είναι η Καστοριά και η Ελλάδα που θέλουμε. Τα νιάτα της χαράς, της ελπίδας, της αισιοδοξίας!
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά

 Οι επισκέψεις και οι συναντήσεις της Μαρίας Αντωνίου συνεχίζονται. Ενημερωτική συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς η οποία διοργάνωσε μάλιστα και μία υπέροχη ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στην οποία παραβρέθηκα με μεγάλη χαρά.
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά

 Πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας και την καθημερινότητα. Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτών. Ο κόσμος αγωνιά. Η Νέα Δημοκρατία, με συγκροτημένο πρόγραμμα θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις.
Μαρία Αντωνίου Ισχυρή Καστοριά



Αγνή Κανδύλη

 Αγαπητοί Συμπολίτες μου,
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Καστοριάς.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και υπόσχομαι να ανταποκριθώ δουλεύοντας με όλες μου τις δυνάμεις για την προώθηση του προγράμματος της ΝΔ και το καλύτερο αποτέλεσμα στις Εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Προσκαλώ όλους τους Συμπολίτες μας να γίνουμε Πρωταγωνιστές της Αλλαγής, συμμετέχοντας στις Εκλογές και υπερψηφίζοντας την Νέα Δημοκρατία.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε την ζωή καλύτερη για κάθε Συμπολίτη μας και Μαζί θα πάμε την Καστοριά μας μπροστά!
Αγνή Κανδύλη
Υποψήφια Βουλευτής Καστοριάς
Νέας Δημοκρατίας


Ζήσης Τζηκαλάγιας

 Φίλες και φίλοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω την προσωπική μου ανανεωμένη  ιστοσελίδα.
Μέσα από αυτήν θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά μου για την επόμενη περίοδο καθώς και να ανοίξουμε έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ μας.
Στην προσπάθεια αυτή σας θέλω δίπλα μου.
Χρειάζομαι τις παρατηρήσεις και τα σχόλια σας.
Ζητώ  ξεκάθαρα  την  στήριξή  σας.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

 Πρόγραμμα περιοδειών.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

 Μετά τα σημερινά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαιώνεται αλλά και επαυξάνεται η κυριαρχία της Ν.Δ που καταγράφηκε την πρώτη Κυριακή.Η πολιτική αλλαγή προχωρά και θα ολοκληρωθεί εκλέγοντας στις 7/ 7 2019 αυτοδύναμη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Θέλω να συγχαρώ τον Γιώργο Κασαπίδη για την εκλογή του ως Περιφερειάρχη, μεγάλη ελπίδα για την Δ.Μακεδονία.Συγχαίρω ολόψυχα τους εκλεγέντες Δημάρχους Γιάννη Κορεντσίδη στην Καστοριά, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στο Άργος Ορεστικό και Χρήστο Γκοσλιόπουλο στο Νεστόριο.Με μπροστάρη και σε ισότιμη συνεργασία με τον κυβερνητικό Βουλευτή που θα επιλέξουν οι πολίτες σε 35 μέρες, ο Νομός μας μπορεί να προσδοκά καλύτερες μέρες.Εμείς συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, αλλά και σεμνότητα.
Επόμενη Μέρα
Ζήσης Τζηκαλάγιας


Βασίλης Τσιφλικιώτης

 Κατά την πρωινή επίσκεψη μου στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, συζητήσα με τον καλό φίλο αντιπεριφερειάρχη τα πολλά και τεράστια καθημερινά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.
Η δυσκαμψία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο νομός Καστοριάς αισιοδοξώ ότι με τη νέα περιφερειακή αρχή θα βελτιωθεί αισθητά, για να πάψει ο νομός να αποτελεί τον φτωχό συγγενή.
Βασίλης Τσιφλικιώτης

 Παύλος Μελάς, Μακροχώρι, Χαλάρα, Κορέστεια. Τέσσερα χωριά η ιστορία της Μακεδονίας, η ιστορία της Καστοριάς. Πόσο όμορφο είναι να συναντάς αυθεντικούς ανθρώπους, να συνομιλείς μαζί τους και να μοιράζεσαι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.
Τους ήρωες αυτούς δεν πρέπει να τους θυμόμαστε όταν τους έχουμε εμείς ανάγκη, αλλά να είμαστε δίπλα τους στις καθημερινές τους ανάγκες και στις δύσκολες στιγμές τους.
Νέα Δημοκρατία
#ενωμένοι_μπορούμε
#δύναμη_ανανανέωσης
Βασίλης Τσιφλικιώτης

 Σας αποστέλλουμε με link την επίσημη σελίδα Facebook του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ για την Π.Ε. Καστοριάς Βασίλη Τσιφλικιώτη: web.facebook.com/vtsiflikiotis/
Με τιμή
Γραφείο Τύπου

 Πρόγραμμα περιοδειών Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019: Μελάς, Μακροχώρι, Χαλάρα, Κορέστεια – Νέος Οικισμός Η περιοδεία θα ξεκινήσει στης 19:00.
Βασίλης Τσιφλικιώτης

 Αγαπητοί Καστοριανές και Καστοριανοί.
Αποτελεί ύψιστη τιμή για εμένα, να έχω επιλεγεί από την μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να είμαι υποψήφιος βουλευτής της περιοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την πίστη του ότι αξίζω να είμαι μια από τις επιλογές του.
Θέλω τέλος να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου Καστοριανούς ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, θα διαθέσω όλη μου την ενέργεια και την εμπειρία μου, θα αξιοποιήσω όλες μου τις γνώσεις, προκειμένου ο ευλογημένος τόπος μας να βρεθεί πραγματικά πολύ ψηλά, εκεί δηλαδή που του αξίζει να βρίσκεται.
Στις 7 Ιουλίου αλλάζουμε, στις 7 Ιουλίου ενωμένοι πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Βασίλης Τσιφλικιώτης
Υποψήφιος Βουλευτής π.ε. Καστοριάς
#δύναμη_ανανέωσης

Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 20 Ιουνίου 2019, αρ. φύλλου 991 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ