21.10.19

ΟΔΟΣ: Μετεκλογικά



ODOS | efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ 11.7.2019 | 994

Καλά ξεμπερδέματα


ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, οι πρώτες αντιδράσεις των εκλεγμένων, των υποψηφίων βουλευτών, των κομματικών οργάνων των κομμάτων και ειδικότερα των μεγάλων (Νέας Δημοκρατίας και ΣυΡιζΑ).

ΕΚΤΟΣ του γεγονότος ότι άρχισαν να εξαιρούν από τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου όσα ΜΜΕ τους δυσαρεστούν –αυτό είναι πρωτεύον θέμα μόνο για τους εκλεγμένους– με όσα ανάρτησαν, είπαν και έγραψαν αποδεικνύουν το εκρηκτικό εσωκομματικό κατά κανόνα κλίμα.

ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ κάνει η επανεκλεγμένη βουλευτής κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου, που με την ανακοίνωση της ["εδώ"] χωρίς προκαταλήψεις στο πολιτικό τακτ της, ευχαριστεί τον κόσμο που την επέλεξε.

ΕΥΧΕΤΑΙ επιτυχία στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συγχαίρει ονομαστικά τον εκλεγέντα βουλευτή Καστοριάς κ Ζήση Τζηκαλάγια.

ΒΕΒΑΙΑ δεν αφιερώνει ούτε μισή λέξη στους συνυποψηφίους της με το ίδιο κόμμα, αλλά ούτε και στον τοπικό ΣυΡιζΑ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει τους λόγους της.

Ο ΝΕΟΣ βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πάλι, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, με την δική του ανακοίνωση ["εδώ"], δεν κάνει καμμιά αναφορά στην τοπική κομματική οργάνωση.

ΔΕΝ συγχαίρει τους συνυποψηφίους τους με το ίδιο κόμμα, δεν συγχαίρει ούτε την επανεκλεγείσα βουλευτή του ΣυΡιζΑ.

ΩΣΤΟΣΟ δεν φείδεται να περιγράψει ως άθλο την προσωπική εκλογή του.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ μάλιστα την (ίσως) μοναδικότητα επιστροφής στο κοινοβούλιο μετά από δύο ήττες.

Η ΤΕΩΣ βουλευτής Καστοριάς κυρία Μαρία Αντωνίου (δημοσιεύονται στην συνέχεια, και οι δηλώσεις όλων των υπολοίπων "εδώ"), δεν κατονομάζει διόλου τον νέο βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια.

ΑΝ ΚΑΙ συγχαίρει γενικά και αόριστα «τους νικητές των εκλογών, με την ελπίδα να λειτουργήσουν προς όφελος του τόπου μας». 

ΒΕΒΑΙΑ συνήθως η αόριστη αυτή ελπίδα λειτουργίας για το καλό του τόπου μας, μπορεί να διαβαστεί ως βεβαιότητα περί του αντιθέτου.

ΕΙΝΑΙ όμως  η μεγάλη ηττημένη των εκλογών σε τοπικό επίπεδο και ίσως εξηγείται έτσι ο ελαφρώς δηκτικός τόνος.

ΟΙ ΔΥΟ υποψήφιοι από τα...  μητρώα στελεχών, κυρία Αγνή Κανδύλη και κύριος Βασίλειος Τσιφλικιώτης, η μεν έμεινε πίσω στον χρόνο και συγχαίρει μόνο τους συνυποψηφίους της (γενικά και αόριστα).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ να συγχαρεί τον εκλεγμένο νέο βουλευτή.

Ο ΔΕ δεν έκρινε σκόπιμο να εκφράσει ούτε και τυπικά κάποια συγχαρητήρια σε κανένα.

ΩΣΤΟΣΟ δηλώνει έτοιμος για άλλες μάχες στο μέλλον, καθώς με 18 ημέρες προεκλογικού αγώνα όπως σημειώνει, απέσπασε ένα σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων.

ΕΜΜΕΣΑ αφήνει αιχμές σε βάρος των άλλων συνυποψηφίων του, αφού υπογραμμίζει ότι ο αγώνας του, ως πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής, διεξήχθη από την πλευρά του, με καθαρότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Ο ΚΥΡΙΟΣ Στέφανος Μπαλταγιάννης πάλι, που ήταν υποψήφιος με τον ΣυΡιζΑ και είχε σύμφωνα με τις φήμες την προτίμηση της κομματικής οργάνωσης, προβαίνει σε λακωνική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.

ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ πάντως ονομαστικά την κυρία Τελιγιορίδου (έστω και με 2 λέξεις μόνο).

ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ τον νεοεκλεγέντα βουλευτή της Ν.Δ., χωρίς δηλαδή ονομαστική αναφορά, έστω κι’ αν είναι συνάδελφοι (επαγγελματικά).

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ οργανώσεις πάλι, από τον μεν ΣυΡιζΑ εκδόθηκε θεσμικά μια κάπως πιο περιεκτική ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ με το ζόρι –έστω δευτερευόντως– συγχαίρουν την εκλεγείσα βουλευτή κ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ μεγαλοπρεπώς τα συντροφικά σχόλια τους ως εξής:

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους υποψήφιους βουλευτές του ΣυΡιζΑ Καστοριάς για την εκλογική μάχη που έδωσαν με προσωπικές θυσίες»

«ΚΑΙ στην Ολυμπία Τελιγιορίδου για την επανεκλογή της».

ΚΑΛΑ ξεμπερδέματα.

ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ της Νέας Δημοκρατίας πάλι, ο πρόεδρος της ΝοΔΕ ονομαστικά και όχι θεσμικά (ούτε καν εκ μέρους της) ανακοινώνει τα συγχαρητήρια του.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ τόσο στον κ Ζήση Τζηκαλάγια όσο και τους άλλους συνυποψηφίους ονομαστικά, τους φίλους και συνεργάτες του, παρουσιάζοντας την ΝοΔΕ σαν κάπως προσωπικό κατάστημα.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν αναρτήσεις συζύγου υποψηφίου βουλευτή της Καστοριάς, με ειρωνικά σχόλια για τον... Στρατηγό που ήθελε να γίνει βουλευτής και τα συναφή.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν είναι μόνο εύγλωττα.

ΕΣΤΩ κι’ αν είναι συγκαλυμμένα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε πλήρη αντίθεση με τις αγκαλίτσες, τα φιλάκια, τις κοινές πόζες και φωτογραφήσεις…

ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ κοινού αγώνα κ.ο.κ. που έδιναν δημοσίως προεκλογικά.

ΕΙΝΑΙ και ενδεικτικά για το τι θα ακολουθήσει.

ΚΑΙ ΑΝ αληθεύουν οι ενδείξεις, το μέλλον δεν διαγράφεται αισιόδοξο.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Ιουλίου 2019, αρ. φύλλου 994


Σχετικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ