9.10.19

Σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη



Οι κορυφαίοι πρωταγωνιστές της όπερας σε μια σεζόν γεμάτη φαντασμαγορικές παραγωγές, σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και αίθουσες σε όλη την Ελλάδα. Με την υποστήριξη του Antenna.


THE MET: LIVE IN HD
ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ 
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ «ΤΟΥΡΑΝΤΩ» ΤΟΥ PUCCINI

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:55 
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ




Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, ξεκινά για μια ακόμα σεζόν τις πρωτοποριακές ζωντανές μεταδόσεις του με την «Tουραντώ», το αριστούργημα του Puccini.

Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” μεταδίδεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων, σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, το Δεκέμβριο του 2006, η Met μέσω του προγράμματος έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της όπερας, να απολαύσουν αγαπημένες παραστάσεις και πρωταγωνιστές, μέσα από τις μεγαλειώδεις παραγωγές του σύγχρονου ναού της λυρικής τέχνης, την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Ο Όμιλος Αντέννα, πρωτοπόρος στην ανάδειξη πρωτοβουλιών που προβάλουν την καινοτομία και τον πολιτισμό, έχει εξασφαλίσει για μια ακόμα σεζόν σε αποκλειστικότητα ένα πρόγραμμα προβολών με 10 μοναδικές παραστάσεις, σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή της Met. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 19:55, με την πολυαναμενόμενη «Τουραντώ». 

Ο μουσικός διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin διευθύνει την επική παραγωγή του εμβληματικού Franco Zeffirelli του 1987. Πρωταγωνιστεί η Christine Goerke στον ομώνυμο ρόλο της παγερής κινέζας πριγκίπισσας Τουραντώ, που έχει απορρίψει όλους τους άνδρες. Ο Yusif Eyvazov ερμηνεύει τον Κάλαφ, τον ερωτευμένο νέο που διακινδυνεύει την ζωή του για να κερδίσει το χέρι της πριγκίπισσας και τραγουδά την περίφημη άρια “Nessun dorma.” Η Eleonora Buratto είναι η μικρή σκλάβα Λιού και ο James Morris ο χαμένος πατέρας του Κάλαφ, ο Τιμούρ.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά καθώς αποτελούν ένα μοναδικό δίκτυο συνεργαζόμενων αιθουσών με τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. 

H περίοδος 2019–20 του προγράμματος Live in HD περιλαμβάνει δέκα μεταδόσεις, από τις οποίες πέντε αποτελούν νέες παραγωγές.

Οι αίθουσες που θα προβάλλουν τις παραστάσεις της φετινής σεζόν είναι:
1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
3. Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών 
4. Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
5. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
6. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς (*)
7. Αγρίνιο: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου
8. Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος "Μύλος"
9. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
10. Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου
11. Άγιος Νικόλαος: Κινηματοθέατρο "Rex"
12. Σύρος: Θέατρο Απόλλων
13. Χίος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου
14. Κέρκυρα: Κινηματογράφος "Ορφέας"
15. Ζάκυνθος: Κινηματογράφος "Φώσκολος"
16. Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο 
17. Λάρνακα: Κ-Cineplex Cinemas
18. Λευκωσία: Κ-Cineplex Cinemas
19. Πάφος: Κ-Cineplex  Cinemas
[20. Πρέβεζα: εκτός συνεργασίας Αντένα -από το 2009, περισσότερα "εδώ" και "εδώ"]

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και μεταδίδεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία Mytilineos. Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Δελτίο τύπου του Ομίλου Αντέννα

(*) Σημειώνεται ότι δήμος Καστοριάς, αίφνης αποφάσισε μετά από 6 χρόνια, την διακοπή των αναμεταδόσεων στο ΤΕΙ Καστοριάς. Παρ' όλα αυτά, δεν είχε την ευγένεια να ενημερώσει ούτε καν τον σταθμό (πόσο μάλλον τους δημότες της Καστοριάς), με αποτέλεσμα ο Αντέννα να προβάλλει την Καστοριά στα τηλεοπτικά του σποτ ["εδώ"] καθώς και να την συμπεριλάβει στα δελτία τύπου που έστειλε σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερα στην έντυπη ΟΔΟ [φύλλα 1003 & 1004 της 3.10.2019 & 10.10.2019 αντίστοιχα].

Σχετικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ