1.6.20

Σύσκεψη για το φράγμα ΝεστορίουΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της ΠΕ Καστοριάς, σύσκεψη με θέμα την πορεία και την εξέλιξη του φράγματος Νεστορίου. Στη συζήτηση συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκρέκας, ενώ το συντονισμό της ανέλαβε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης.

Η δίωρη περίπου συνάντηση, που να σημειωθεί ότι γίνεται για πρώτη φορά με απ’ ευθείας σύνδεση με το υπουργείο κατ' αυτόν τον τρόπο, συμμετείχαν οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ζ. Τζηκαλάγιας και Ολ.Τελιγιορίδου,  ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κ. Κυριακίδου,  οι δήμαρχοι Καστοριάς, Άρ. Ορεστικού και Νεστορίου, Ι. Κορεντσίδης, Π. Κεπαπτσόγλου, Χ. Γκοσλιόπουλος, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μ.Αντωνίου, ο υπεύθυνος - συντονιστής σε αγροτικά θέματα - περιφερειακός σύμβουλος Θ.Μάνος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καστοριάς: Δ. Κοζατσάνη, Π. Κώττας, Α.Τζιώτζης, o εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Γρηγοριάδης, ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π. Οικονομίδης και οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του νομού.

Ο ίδιος ο υφυπουργός προέβη σε αναλυτική περιγραφή της μέχρι τώρα κατάστασης και της πορείας του έργου, καθώς και τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ως υπουργείο, ενώ άκουσε με προσοχή και απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων ήταν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια ώστε να συνεχιστεί το έργο, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια, και σε συνδυασμό με το αρδευτικό και την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού θα τονώσει την οικονομίας της περιοχής και ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης έθεσε στον υφυπουργό την αναγκαιότητα ύπαρξης χρονοδιαγράμματος, για την έναρξη και συνέχιση των εργασιών του έργου, καθώς και της αυστηρής τήρησης αυτού. Σε δηλώσεις του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Αναμένεται να έχουμε νεότερες εξελίξεις ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη στην Δυτική Μακεδονία, όσον αφορά τα ενδιάμεσα στάδια που πρέπει να γίνουν. Η Περιφέρεια, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη όλων των έργων της Δυτικής Μακεδονίας, σε απόλυτη συνεργασία τόσο με τη διαχειριστική Αρχή όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να πιέσει για την εξέλιξη και την επίσπευσή τους».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος από την άλλη, επισήμανε την πολιτική βούληση που υπάρχει να λυθεί το θέμα και τόνισε ότι: «Πρωτίστως προέχει άμεσα η συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου, να γνωμοδοτήσει επί του θέματος της ματαίωσης της λύσης της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία, και να προωθήσει την εισήγησή της στον υπουργό για να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Κλείνοντας τη συνάντηση, υπήρξε η δέσμευση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα, ότι: «Το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τον συντομότερο και συμφερότερο για το δημόσιο συμφέρον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ