2.6.20

ΟΔΟΣ: Πρώτη φορά



Επέτειος απελευθέρωσης της Καστοριάς 11.11.2019


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από πολλά χρόνια (τα σημερινά αντικαταστάθηκαν στην διάρκεια της δημαρχίας Δημητρίου Παπουλίδη) οι φωτεινές γιρλάντες στην οδό Μητροπόλεως κ.α., την 10η και 11η Νοεμβρίου 2019, ήταν σκοτεινές και δεν είχαν ανάψει.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι πάντοτε στις γιορτές, ιδιαίτερα την τοπική επέτειο της 11ης Νοεμβρίου, αλλά και τα Χριστούγεννα, τα καρναβάλια, όπως και στις εθνικές εορτές, καθώς και κάποια Σαββατοκύριακα, είχε καθιερωθεί να φωταγωγείται η Μητροπόλεως και να ανάβουν οι φωτεινές γιρλάντες.

ΜΙΚΡΗ αλλά συμβολική και φωτεινή τιμή στην πόλη και ιδιαίτερα σε  μια περιοχή, του παλιού κέντρου που έχει ερημώσει και ζει στο ημίφως.



Επέτειος απελευθέρωσης της Καστοριάς 11.11.2019



ΚΑΙ ΟΜΩΣ η σημερινή δημοτική αρχή, που πραγματοποίησε τις φανφάρες της αναπαράστασης, άφησε κατασκότεινη την Καστοριά των τιμών της, παραμονές  και το βράδυ ανήμερα του Αγίου Μηνά.

ΦΛΥΑΡΕΣ παραλείψεις που πιστοποιούν ότι σημασία δίνεται στην εικόνα των προσώπων. Για την ώρα τουλάχιστον.

ΟΝΤΩΣ ήταν μία «καινοτομία» όπως είπε ο κ. Κορεντσίδης και «ένα μικρό δείγμα που η νέα δημοτική αρχή παρουσιάζει» για πρώτη φορά.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Νοεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1009

Σχετικά:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ