6.5.20

ΟΔΟΣ: Ήταν η πρώτη φορά


Ο δήμαρχος Καστοριάς την 11η Νοεμβρίου


ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ένδειξη για την ίδια παρατήρηση, ότι υπάρχει μια υπερβολική σημασία στην προσωπική εικόνα –σε βάρος της ουσίας.

ΕΙΝΑΙ το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε ο ίδιος ο νέος δήμαρχος Καστοριάς να φωτογραφίζει τα παιδιά του εφηβικής ηλικίας, στην διάρκεια της παρέλασης την 11η Νοεμβρίου την ώρα που περνούσαν από εκεί.

ΣΚΗΝΗ που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Καστοριά.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι ότι τα υπόλοιπα παιδιά (συμμαθητές και συμμαθήτριες) που περνούσαν αμήχανα, δεν διέθεταν γονέα στην εξέδρα, να κατέχει αιρετό ή ισόβιο αξίωμα και να το διαδηλώνει με αυτόν τον καθόλου διακριτικό τρόπο.

ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ και οι προηγούμενοι (δήμαρχοι, βουλευτές, νομάρχες, κλπ) δεν είχαν παιδιά, ή δεν είχαν κάμερα;

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι οι παριστάμενοι στην εξέδρα των επισήμων, δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους παρά τον θεσμό που υπηρετούν.

ΑΥΤΑ για μην γίνει αναφορά στον συμβολισμό της ημέρας και την ιερότητα της ιδέας της Ελευθερίας.

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ισότητας που εκφράζεται και μέσω της ομοιομορφίας των ενδυμασιών.


* * *

Ο δήμαρχος Καστοριάς, μετά την 11η Νοεμβρίου
Η φωτογραφία από το γραφείο δημάρχου στο δημοτικό μέγαρο, αναρτήθηκε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον λογαριασμό του κ. δημάρχου με τα πρόσωπα των παιδιών. Η ΟΔΟΣ δεν συμμετέχει σ’ αυτό.


ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ την επομένη ημέρα, ανάρτησε και φωτογραφία του από το καλαίσθητο γραφείο του δημάρχου Καστοριάς στο δημοτικό μέγαρο, πλαισιωμένος με τα παιδιά του.

ΜΕ ΤΑ οποία όπως σημείωσε μοιράστηκε την εορταστική διάθεση και των γενεθλίων του.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ η χαρά του, για την εκλογή του, μπορεί να εξηγήσει ορισμένες υπερβολές. 

ΜΟΝΟ που ως δήμαρχος Καστοριάς δεν μοιράστηκε την εορταστική διάθεση της επετείου της απελευθέρωσης με τον υπόλοιπο κόσμο. 

ΑΦΟΥ οι συνεργάτες του δεν του θύμισαν να εκδώσει ούτε ένα μήνυμα εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, ένα ευχετήριο.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ των δημόσιων προσώπων και πολιτικών που εκδίδουν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, για την επέτειο της 11ης Νοεμβρίου. 

ΓΙΑ ΤΗΝ επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης που είναι δήμαρχος.

ΕΞΕΔΩΣΑΝ μηνύματα με ευχές πρώτα η βουλευτής Καστοριάς με τον ΣυΡιζΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου την παραμονή της επετείου (στις 10 Νοεμβρίου στις 19:57).

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ την επομένη το πρωί (στις 11 Νοεμβρίου στις 9:35),  η τέως βουλευτής κ. Μαρία Αντωνίου, έστω και ιδιωτικά πλέον, καθώς η θέση που κατέχει (επικεφαλής του γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού) δεν έχει θεσμική οντότητα. 

ΜΟΝΟ που ο Δήμος Καστοριάς, δεν έδωσε στην δημοσιότητα ειδικά τέτοια ανακοίνωση!

ΟΙ ΕΥΧΕΣ που εξέδωσε εκ των υστέρων ο κ. Ι. Κορεντσίδης, (αργά το απόγευμα στις 18:00 της 11ης Νοεμβρίου) αναρτήθηκαν σε προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο.

ΗΤΑΝ η πρώτη φορά.


* * *


10 Νοεμβρίου | 19:57 | Μήνυμα

Μήνυμα για την απελευθέρωση της Καστοριάς

Μετά από 527 χρόνια σκλαβιάς, στις 11 Νοεμβρίου 1912 η Καστοριά απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς και έγινε άρρηκτο μέρος του Ελληνικού κράτους. Η ημερομηνία αυτή αποτελεί για την πόλη μας την έναρξη της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της εθνικής ενότητας.  Με αίσθημα χρέους και ευθύνης απέναντι σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας, οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, που αποτελεί αναγκαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.  Με υπερηφάνεια συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Καστοριανούς.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

* * *


11 Νοεμβρίου | 09:34 | Μήνυμα

Μήνυμα  της Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας 
του Πρωθυπουργού  για την 107η επέτειο απελευθέρωσης
της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

107 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, στις 11 Νοεμβρίου του 1912, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά. Ο νικηφόρος στρατός καταλαμβάνει την πόλη, οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους αρχίζουν να ισχύουν σε ολόκληρη την Επαρχία και το ιερό σύμβολο της Πατρίδος μας, κυματίζει παντού. Η Καστοριά στα βάθη των αιώνων μεγαλούργησε με τον μόχθο και την εργατικότητα των ανθρώπων της, με τον πολιτισμό και την ιστορίας της. Αυτήν καλούμαστε να διατηρήσουμε και να διαδώσουμε στις νεότερες γενιές. Για να συνεχίσει να μεγαλουργεί και στο μέλλον, έχοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζονται γι’ αυτό. Με την βοήθεια του Πολιούχου Αγίου Μηνά και της Παναγιάς θα τα καταφέρουμε.  Ας το ευχηθούμε, ας το πιστέψουμε, ας το κάνουμε πράξη. Χρόνια πολλά σε όλους τους καστοριανούς και τις καστοριανές όπου κι αν βρίσκονται!

Μαρία Αντωνίου

* * *


11 Νοεμβρίου | 18:00 | ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο

Η Καστοριά γιορτάζει! Μαζί της γιορτάζουν όλοι οι Καστοριανοί, όπου κι αν βρίσκονται. Με αφορμή την 107η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης, απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλες και όλους. Θέλω παράλληλα να συγχαρώ όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν σήμερα. Μας γέμισαν υπερηφάνεια, ελπίδα και αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά Καστοριά! Χρόνια Πολλά Μακεδονία! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ιωάννης Κορεντσίδης

Στην συνέχεια η ανάρτηση του κοινωνικού δικτύου κοινοποιήθηκε ως μήνυμα (στις 18:11) από το γραφείο του δημάρχου ως «Οι δηλώσεις του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για την 11η Νοεμβρίου».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Νοεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1009.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/5/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/5/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/5/20

    Ας φωτογράφιζε η Γιάννα, ο Αντώνης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/5/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/5/20

    [....] δεν κρύβεται πίσω από κοστούμι και γραβάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαρουφάκιες νοοτροπίες8/5/20

    Γιάννης (με δύο ν) Βαρουφάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ