29.9.20

Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για τη μηδενική κατανομή θέσεων Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Οι βουλευτές ΣυΡιζΑ ΠΕ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και ΠΕ Φλώρινας κ. Θεοπίστη  Πέρκα, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση για τη μηδενική κατανομή θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τους τομεάρχες Παιδείας του ΣυΡιζΑ κ. Νίκο Φίλη και κ. Μερόπη Τζούφη, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι στην πρόσφατη κατανομή 205 θέσεων για ΔΕΠ στα Ανώτατα Ιδρύματα για το 2020-21, απουσιάζει εντελώς το ΠΔΜ, σε αντίθεση με το 2019 όπου, με την κατανομή της κυβέρνησης του ΣυΡιζΑ είχαν διατεθεί 29 θέσεις καθηγητών και ερευνητών, σε σύνολο 500 πανελλαδικά.
Η συγκεκριμένη απόφαση, σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας 6 πανεπιστημιακών τμημάτων με την απόφαση της 7ης Νοεμβρίου 2019, αλλά και με τον πρόσφατο αξιολογικό διαχωρισμό των Ιδρυμάτων ανά κατηγορία, πιστοποιεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την αξιοποίηση του ως αναπτυξιακό βραχίονα της περιοχής.
Τέλος, τίθεται το ερώτημα αν θα αλλάξει η απόφαση και θα ενισχυθεί έστω και εκ των υστέρων το Π.Δ.Μ., σε μια περίοδο που η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας δέχεται γενικότερα τα πλήγματα από την απόφαση για την βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ