13.10.21

ΟΔΟΣ: Dream-team

ΟΔΟΣ: Εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 28.1.2021 | 1065


Ένας δήμαρχος, επτά αντιδήμαρχοι, άπειροι, αμειβόμενοι ή και όχι σύμβουλοι και συνεργάτες, επικουρούν το έργο του δημάρχου, αλλά και του προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς, αφ' ότου η επιχείρηση συνομιλεί με την Θεοτόκο. 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ εάν ο Πειραιάς έχει πολύ περισσότερους από επτά αντιδημάρχους, αλλά στο κάτω-κάτω, Πειραιάς είναι αυτός, το πρώτο λιμάνι της χώρας και σύμφωνα με το γνωστό ελαφρολαϊκό τραγούδι για τα παιδιά του Πειραιά, μπορεί να είναι και περισσότερα. 

Και να που εδώ, στα βόρεια σύνορα της χώρας, όχι μόνο έναν, ούτε δύο, ούτε καν τρεις (όσοι και οι σωματοφύλακες) αλλά ΕΠΤΑ (1+1+1+1+1+1+1) αντιδημάρχους διαθέτει πλέον ο δήμος Καστοριάς, ύστερα από πρόσφατη απόφαση του δημάρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη. 

Έτσι για να μη μένει κανείς με παράπονο και να μετέχουν όλοι στα πάμπολλα έργα που εκτελούνται και δεν τα προλαβαίνουν λιγότεροι.

Με τον τρόπο αυτό, ούτε ένα, ούτε δύο κ.λπ. αλλά ΕΠΤΑ μηνιαίους μισθούς-αποζημιώσεις έχει να πληρώνει από το υστέρημα του ο καστοριανός λαός. 40% αύξηση τα δημοτικά τέλη, άγνωστο αριθμό «ειδικών συμβούλων» και «συνεργατών» στον δήμαρχο με ατομικές συμβάσεις,  εντυπωσιακά πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις ειδικά στον τομέα της… δημοσιογραφικής προβολής στα τοπικά ΜΜΕ, όλα για το θαύμα που συντελεί η "ώρα για δουλειά", ή για "δουλειές", όπως χαρακτηριστικά σατυρίζεται η ονομασία και ο τίτλος του πιο αμφιλεγόμενου δημοτικού σχήματος που εγκαθιδρύθηκε ποτέ δημοκρατικά στην Καστοριά. 

Το αξιοσημείωτο, που αποτελεί βάση για προβληματισμό και συζήτηση, είναι το γεγονός ότι παρά τον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων για κάθε τομέα αντιδημάρχου, το σύνολο των Οικονομικών του Δήμου Καστοριάς που σχετίζεται με απ' ευθείας αναθέσεις, και γενικά οικονομικές συμφωνίες, παραμένει στα χέρια του... δημάρχου Καστοριάς, που είναι ο πρώτος στην ιστορία του Δήμου που διατηρεί τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Οικονομικών, για τον εαυτό του! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ένας δήμαρχος, ΕΠΤΑ αντιδήμαρχοι, άπειροι, αμειβόμενοι ή και όχι σύμβουλοι και συνεργάτες, επικουρούν το έργο του δημάρχου, αλλά και του προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς, αφ' ότου η επιχείρηση συνομιλεί με την Θεοτόκο. 

Οπερατέρ, μακιγιέζ, στυλίστες, ρεσεψιονίστ και άλλες ειδικότητες δεν είναι γνωστό εάν μετέχουν όλοι το ίδιο στην dream-team. 

Να είναι ωστόσο βέβαιοι όλοι αυτοί, εκλεγμένοι ή όχι, πώς παρά την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος, ο κόσμος θα επικροτούσε, ίσως και να χειροκροτούσε ακόμη, παρά την υπερβολή, αν παραγόταν πολιτικό έργο ορατό στους δημότες. Και όχι το μηδέν εις το πηλίκο.

Διότι αυτό που μέχρις στιγμής είναι ορατό, είναι το γεγονός ότι στον Δήμο Καστοριάς έχει εγκατασταθεί ένα ιδιόρρυθμο σύστημα άσκησης της αυτοδιοικητικής εξουσίας με έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά, φημολογούμενο παρασκήνιο, πτυχές προσωπικής ζωής μεξικάνικου σήριαλ της μεσημβρινής ζώνης ή τουρκικού σε κάποιες περιπτώσεις...

Συμβούλους, παρασυμβούλους, συγγενείς κ.ο.κ. και βέβαια παραγόντων των ΜΜΕ και των ενημερωτικών σελίδων της Καστοριάς, που λειτουργούν ως διαφημιστικά hubs της "ώρας για δουλειές".


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1065.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/10/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/10/21

    Το λαϊκό μας κορίτσι:
    https://www.youtube.com/watch?v=qzDnrLLBIE4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/10/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/10/21

      το λαϊκό κοριτσι φίλε [....]. Ποντάρει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη και υπόσχεται γήπεδα και επενδύσεις. Αγνοώ όμως αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει και [....] στην Τούμπα ή στο Χαριλάου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/10/21

      [....] = go-go dancing

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/10/21

    Εμ... έτσι είναι.. όταν ο άεργος ηγηθεί.. το αποτέλεσμα είναι αυτό.
    Σαν να βάζει κάποιος ένα [....] να κάνει babysitting...
    Εν ολίγοις.. γαμ... με κεφαλαία γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/10/21

    Κουραστήκαμε να ακούμε για έργα που δεν γίνονται και δεν πρόκειται να γίνουν. Δυστυχώς προέχουν οι απευθείας αναθέσεις και το προσωρινό βόλεμα φίλων και συγγενών. Ντομάτες στο λευκό Yaris, τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/10/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ