Αυτές τις δύσκολες ώρες της ανείπωτης θλίψης, που στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον πόνο για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, ας στείλουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα ζωής κι ας δώσουμε ελπίδα σε αυτούς που δίνουν τη μάχη για τη δική τους ζωή... Ας προσφέρουμε αίμα... Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες... Ήταν το ελάχιστο που μπόρεσα να κάνω μέσα σ' αυτήν την απερίγραπτη τραγωδία.
* * *
Καθώς οι ανάγκες των τραυματιών στο σιδηροδρομικό των Τεμπών για αίμα ήταν μεγάλες (και παραμένουν μεγάλες πάντα) θα ήταν μια άριστη και επαινετή πρωτοβουλία να προσφέρει με την συμμετοχή της στην αιμοδοσία η κ. Μαρία Αντωνίου, τέως βουλευτής Καστοριάς και υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου.
Αρκεί να γινόταν αυτό, διακριτικά, ανώνυμα όπως ακριβώς προσέφεραν αίμα, εκατοντάδες αιμοδοτών στην Λάρισα και παντού στην Ελλάδα. χωρίς φανφάρες και αυτοπροβολή.
Αν η δικαιολογία είναι να αποτελέσει παράδειγμα η ενέργειά της, για να βρει μιμητές, αυτή δεν ευσταθεί.
Κάνει και άλλα πράγματα η ίδια, για τα οποία θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα, τα οποία προφανώς και δεν αναρτά ούτε δημοσιοποιεί.
Οπότε, χωρίς πάντως να μειώνει την χρησιμότητα της προσφοράς αίματος, οι φωτογραφίες με φωτογένεια που αναρτήθηκαν, το στήσιμο, ακόμη και το ύφος της ανάρτησης και του βλέμματός της, επιτρέπουν την υπόνοια ότι η πολιτική εκμετάλλευση (της αφορμής που περιλαμβάνει και ανθρώπινο πόνο) δεν είναι πολιτικά συνετή ενέργεια.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Μαρτίου 2023, αρ. φύλλου 1165
Σχετικά:
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη ξεχάσετε να δημοσιεύσετε και το κατωτέρω:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.tanea.gr/2023/05/19/greece/mitera-ston-volo-ekleve-galata-apo-soupermarket/
Επί... πτωμάτων του... Επιτελικού Κράτους!
ΑπάντησηΔιαγραφή