28.10.23

Είπαν:


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
2016
Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη το φράγμα Νεστορίου βαίνει σε τροχιά υλοποίησης
Μαρία Αντωνίου
19 Ιουνίου 2023

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Ιουνίου 2023, αρ. φύλλου 1180


* * *

Ε, ε, υδρευτικών, ε, ο, ύδρευσης, ε, ε, για το φράγμα του, του Νεστορίου δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι, δεν μ’ αρέσει να μιλάω αν δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το τι θα πω, μπορώ να σας πω όμως ότι θα ασχοληθώ προσωπικά και θα δούμε πού έχει κολλήσει. Ε, ε, έχω μία υποψία, ε, ο, που που έχει κολλήσει, αλλά θα φροντίσουμε να το ξεμπλέξουμε, διότι αποτελεί πολύ σημαντικό έργο συνολικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης
πρωθυπουργός
Κοζάνη 26.11.2021


Κατέθεσα αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα του δήμου για όλους τους άξονες υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, με βαρύτητα στην ολοκλήρωση των εργασιών του φράγματος Νεστορίου, για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να το δει προσωπικά.
Ιωάννης Κορεντσίδης
δήμαρχος Καστοριάς
3 Δεκεμβρίου 2021



Επιλογή:

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/10/23

    Η κυρία της φωτογραφίας μου θυμίζει τις συμμαθήτριες στο σχολείο όταν αναφωνούσαν, "κορίτσια ο Μπάρκουλης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/23

    Ο Μπαρκουλης τουλάχιστον είχε αναμφισβήτητα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/10/23

    Φράγμα ακούω και φράγμα δεν βλέπω. Ντροπή. Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου βρίσκεται στο ναδίρ. Κρείτον το σιωπείν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/10/23

      Ωραία υπενθύμιση το ρητό.
      Άμα όμως εντίμως θέλουμε την αρχαία ελληνική σοφία, οφείλουμε να γράφουμε τη γλώσσα της σωστά και τις φράσεις ολόκληρες.
      Έτσι λοιπόν, η αρχαιοελληνική παροιμία ήταν “Τὸ σιγᾶν κρεῖττόν ἐστι τοῦ λαλεῖν”, δηλαδή “Η σιωπή είναι καλύτερη από την ομιλία” θα λέγαμε σήμερα.

      Είναι προφανές όμως ότι αυτό ισχύει κατά περίπτωσιν και όχι απολύτως.
      Γι’ αυτό, άλλοι προτιμούν του Πυθαγόρα το ρητό “Χρή σιγᾶν ἤ κρείσσονα σιγῆς λέγειν” (πρέπει να σωπαίνουμε ή να λέμε κάτι καλύτερο από τη σιωπή).
      Και η υγιής διδασκαλία του Χριστιανισμού προτείνει τον λόγο του Αββά Ισαάκ του Σύρου “Μείζων πασῶν ἀρετῶν ἡ διάκρισις”.

      Έχουμε το αυτεξούσιο. Επιλέγουμε, πιστεύουμε και τηρούμε.
      Κι επειδή ζούμε στην ίδια κοινωνία, σεβόμαστε και των άλλων τις επιλογές.
      Ανάλογα με την καλλιέργειά του ο καθένας και η καθεμία.

      ΥΓ. Εννοείται ότι το σωστό είναι να γράφουμε τα αρχαία ελληνικά με κεφαλαία, αφού τότε δεν είχαν τόνους και πνεύματα, αλλά για τη σωστή προφορά από τους ελληνιστικούς χρόνους επινοήθηκε το “πολυτονικό” και για λόγους οικονομίας στα χειρόγραφα κατά τους βυζαντινούς χρόνους (9ος μ.Χ. αιώνας) επινοήθηκε η μικρογράμματη γραφή.
      Εμείς σήμερα χρησιμοποιούμε μικρογράμματη πολυτονική γραφή και για τα αρχαία ελληνικά, γιατί έτσι διδαχθήκαμε. Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι με τα κεφαλαία (στα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα) είναι σαν να φωνάζουμε μιλώντας αγενώς. Γι’ αυτό τα αποφεύγουμε ...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/10/23

    H Ευρωβουλευτής κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μαζί με τη Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Βασίλη Βελλίδη πραγματοποίησαν πολλές και σημαντικές συναντήσεις. Καλά οι κυρίες έχουν κάποιο αξίωμα. ο ευτραφής κύριος με ποια ιδιότητα συνόδευσε τις κυρίες στους δημόσιους φορείς; εκτός αν πήγε μόνο για το φαγοπότι η αν οι κυρίες χρειαζόταν μπράβο για να τις προστατεύσει από τα γιαούρτια που περίμεναν να φάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/11/23

    ο ευτραφής κύριος συνοδεύει όλες τις κυρίες της κυβέρνησης που επισκέπτονται την πόλη. Μάλλον είδε την ταινία ο σωματοφυλακας και νομίζει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον ηθοποιό της ταινίας με την κορμαρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ