16.4.24

Είπαν:


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

«Η δουλειά αυτή χρειάζεται εξειδίκευση, ωστόσο αν κάποιος γνωρίζει τη γλώσσα και έχει όρεξη μπορεί να την μάθει γρήγορα. Ο πρωτογενής τομέας στην Κρήτη θέλει 3000 εργατικά χέρια. Εμείς ζητούσαμε χρόνια τώρα επίδομα εργασίας»
Πρίαμος Ιερωνυμάκης
πρόεδρος Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης


* * *

«Το πρόγραμμα μετακίνησης ανέργων (του Άδωνι Γεωργιάδη) από την Δυτική Μακεδονία στους ελαιώνες της Κρήτης, είναι η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων».
Κωνσταντίνος Σιάκος
πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φλωρίνης


* * *

«Η μετακίνηση (από την Καστοριά) στην Κρήτη θα έχει και ένα ακόμα όφελος για τους εργαζομένους καθώς παραμένοντας τον χειμώνα στην Κρήτη θα γλιτώσουν τα υψηλά ενεργειακά κόστη εξαιτίας του βαρύ χειμώνα στην περιοχή».
Στέλιος Βοργιάς
πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου


* * *


«Πρέπει δηλαδή να πάω στους ελαιώνες της Κρήτης για να βρω δουλειά;»
Αλέξανδρος Δαμούσης 
άνεργος


* * *

«Στις ελιές δεν έχω ξαναδουλέψει. Στεναχωριέμαι όμως που πρέπει να πάω τόσο μακριά για να δουλέψω και να τα αφήσω όλα πίσω»
Ελένη
άνεργη (26 χρονών)

Η νεαρή γυναίκα σκιαγραφεί μια μάλλον θλιβερή εικόνα για την απασχόληση στην περιοχή της λέγοντας πως οι περισσότεροι συνομίληκοί της είτε έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και έχουν φύγει στο εξωτερικό, είτε εργάζονται και αυτοί σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς σεζόν τα καλοκαίρια. «Αν βρω κάτι πιο μόνιμο, μπορεί και να μείνω στην Κρήτη. Τουλάχιστον θα αλλάξω παραστάσεις και θα γνωρίσω κόσμο», λέει.
εφ. Καθημερινή | Νοέμβριος 2023


* * *

«Μέλημα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και θα είναι την επόμενη μέρα η εφαρμογή πολιτικών που μειώνουν την ανεργία και δίνουν κίνητρα στους νέους να μείνουν στον τόπο. Στην κατεύθυνση αυτή η Καστοριά μας, εντάχθηκε σε πιλοτικό πρόγραμμα Απασχόλησης για ανέργους 18-66 ετών. Θα είναι σίγουρα μία ανάσα για την ακριτική μας περιοχή και θα συμβάλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες του. Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες δουλειάς στους νέους μας. Αρκετούς είδαμε να φεύγουν.  Ως εδώ. Ας τους βοηθήσουμε επιτέλους να χτίσουν το μέλλον που τους αξίζει, εδώ».
Μαρία Αντωνίου
Καστοριά, Μάιος 2023


* * *

«Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό. Οι κάτοικοι πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν στον τόπο τους και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν»
Ψήφισμα 
35 φορέων της Καστοριάς τον Νοέμβριο 2022



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1201.


Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/24

    Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, μούγκα στη στρούγκα;;;;;;!!!!
    Σιωπά, για να μη τα χαλάσει με τη φίλη τους την Αντωνίου;;;;;
    Κατά τα άλλα, σκέφτονται οι συνδικαλιστές εργατοπατέρες, τάχατες τους άνεργους της Καστοριάς!!!!!
    Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί κατάντησε έτσι ο τόπος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/24

    Ήρθε η ανάπτυξη!
    Αρκούδες δέχονται για δουλειές στην Κρήτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ