11.6.08

ΟΔΟΣ: Οι υπάλληλοι του Δήμου Καστοριάς

Μερικές εβδομάδες πριν, η ΟΔΟΣ δημοσίευσε κριτικό σχόλιο (φύλλο 439 της 17/4/ 2008) με το οποίο υποστηριζόταν ότι από της αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς, εκδίδονταν πιστοποιητικά προσωπικής κατάστασης για ζώντες, στα οποία περιλαμβάνονταν και στήλη για την περίπτωση του (μελλοντικού) θανάτου τους.

Το σχόλιο προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, σε ένα βαθμό την ευσυνειδησία των δημοτικών υπαλλήλων που επανδρώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι του δημοτολογίου και του ληξιαρχείου του Δήμου Καστοριάς, σε επικοινωνίες τους με την ΟΔΟ διατύπωσαν την πεποίθησή τους ότι σε κανένα από τα πιστοποιητικά που εκδίδονται και χορηγούνται από τον Δήμο, δεν υπάρχει περίπτωση να περιλαμβάνεται στήλη θανάτου, για ζώντες.

Η ΟΔΟΣ, που προέβη στο σχετικό σχόλιο με βάση πληροφόρηση αναγνώστη, ερεύνησε διεξοδικά το ζήτημα. Από την έρευνα προέκυψε ότι το πιστοποιητικό αυτό πράγματι υπάρχει, αλλά δεν εκδόθηκε από τον Δήμο Καστοριάς παρά από τον Δήμο Βιτσίου. Αφορούσε κάτοικο Καστοριάς και γι’ αυτό αποδόθηκε σε υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς.

Δικαίως λοιπόν και δικαιολογημένες η ανησυχία και οι διαφωνίες των στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς, οι οποίοι με την αφορμή αυτού του λάθους, απέδειξαν όχι μόνο ότι κάνουν καλά την δουλειά τους, αλλά ότι έχουν και ιδιαίτερο επίπεδο υπευθυνότητας και ευθιξίας.

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15.5.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ