5.4.17

ΟΔΟΣ: Καταγγελίες κάτω από την μέση


ΟΔΟΣ 27.10.2016 | 857

«Τα στοιχεία που ζητά ο δήμος Καστοριάς ζήτησα από την οικονομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ να τα ετοιμάσει, γιατί ήμουν σίγουρος ότι ο υποβολέας του δημάρχου, θα τον έβαζε να τα ζητήσει διότι το ίδιο έχει γίνει και στο παρελθόν μετά από συνεντεύξεις μου.
Έχω πει αρκετές φορές ότι τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΚ είναι στην διάθεση όχι μόνο της δημοτικής αρχής αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και όλων των δημοτικών συμβούλων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην λειτουργία του δήμου το προκαλεί ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο και είναι γνωστός σε όλους τους δημότες.
Είναι ο ίδιος που υπονόμευσε τους προηγούμενους αντιδημάρχους και εύχομαι να μην κάνει το ίδιο και με τους σημερινούς.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έφερε την απαράδεκτη εισήγηση για τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού αλλά και την απαράδεκτη προφορική εισήγηση για τα ΜΜΕ».

Ζαχαρίας Παύλου
Πρόεδρος ΔΕΥΑ Καστοριάς

* * *

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ, και πολιτικά πρωτοφανής, για τα δημοτικά δεδομένα της Καστοριάς η στάση του προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς κ. Ζαχαρία Παύλου.

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ως δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Κωνσταντίνου Λιάντση είχε προκαλέσει αίσθηση με την απόφαση του να διαφοροποιηθεί και να αυτονομηθεί. Ήταν τα πρώτα δείγματα μιας δημοτικής σταδιοδρομίας μοναχικού καβαλάρη, μοναχόλυκου για άλλους.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ η σχετική κατηγορία δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Η εκλογή των συμβούλων γίνεται με συνδυασμούς.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στήριξε και συμμετείχε στον «εν τιμή» συνδυασμό του νυν δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή, ο οποίος αμέσως μετά την εκλογή τους, και την νίκη τους, με ενέργεια σημειολογίας, τον αναγνώρισε με την προεδρία της ΔΕΥΑ Καστοριάς.

ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ αναλαμβάνουν παραδοσιακά, σύμβουλοι ειδικής αξιοποίησης και προτιμήσεων του εκάστοτε δημάρχου. Αμειβόμενη αδρά γαρ, με σχετική αυτονομία και χωριστό νομικό πρόσωπο, με πλειάδα εργαζόμενων, η θέση είναι αξιοζήλευτη.

ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ σε μόλις δυο χρόνια, και αντί να εκδηλώνεται ομόνοια και συνεργασία σε επίπεδο δημάρχου και προέδρου ΔΕΥΑ Καστοριάς, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης να προβαίνει σε τέτοιες καταγγελίες κάτω από την μέση, κανείς δεν το γνωρίζει επαρκώς. Και κανείς ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται στην ουσία.

ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ αν η διαφοροποίηση συνοδεύονταν από σαφείς καταγγελίες με στοιχεία, ονοματεπώνυμα και παραιτήσεις. Διότι οι πιο πάνω δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς και δημοτικού συμβούλου κ. Ζ. Παύλου, χρειάζονται φλυτζανού για τους μη επαΐοντες.

ΑΝ ΛΕΝΕ κάτι φυσικά. Και οι δημότες που πρέπει να γνωρίζουν, δεν έχουν καμμιά υποχρέωση να ασχολούνται με τους χρησμούς του κ. προέδρου.

ΟΜΙΛΕΙ για υποβολέα του δημάρχου, υπονομευτή των αντιδημάρχων, παράγοντα με ονοματεπώνυμο και δεν παραθέτει στοιχεία. Ο ισχυρισμός του ότι είναι τάχα γνωστός σε όλους τους δημότες, χειροτερεύει την επιλογή του να μην τον κατονομάζει. Φοβάται κάτι;

ΑΠΟ ΠΟΥ αντλεί στ’ αλήθεια το δικαίωμα να προβαίνει κάποιος εκλεγμένος σε τόσο σοβαρές δημόσιες καταγγελίες, εναντίον του πολιτικού του προϊσταμένου και προσωπικού του «ευεργέτη», και να μην αναφέρει στοιχεία; Ή να μην παραιτείται.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η διαφοροποίησή του εμπνέει ανησυχία ότι εξελίσσεται εμφύλιος πόλεμος στους «εν τιμή» που θα αποβεί σε βάρος του λαού της Καστοριάς, σε Δήμο και ΔΕΥΑ Καστοριάς.

ΗΔΗ ΦΗΜΕΣ φέρουν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καστοριάς να έχει στρέψει σε άλλη κατεύθυνση τα πανιά του με στόχο τις επόμενες εκλογές. Και καλά θα κάνει, να ενεργεί όπως φρονεί, εφ’ όσον εκλέγεται από τους ψηφοφόρους του.

Η ΔΕΥΑ Καστοριάς όμως δεν είναι και δεν μπορεί να έγινε δημοτικό φέουδο κανενός. Που ταυτόχρονα ευχαρίστως και χωρίς πρόβλημα δέχεται να διοικεί και να αποζημιώνεται, την ίδια στιγμή που μετατρέπει σε προσωπικό αμαρτωλίκι.

ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για δημοτική επιχείρηση η οποία, για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, πολιτικά ανήκει στους «Εν τιμή». Που έχουν και την πολιτική ευθύνη της.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Οκτωβρίου 2016, αρ. φύλλου 857



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/17

    Ο κ. Παύλου είναι ακόμη στην Αυστραλία;
    Κι αν ναι, γιατί δεν αντικαθίσταται από άλλο Δημοτικό Σύμβουλο;
    Πώς μπορεί να είναι Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς, και να είναι τόσους μήνες στην Αυστραλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/17

    Δεύτερη μέρα, και δεν έχουμε νερό... εν έτει 2017!!!
    Αυτή τη ΔΕΥΑΚ άφησε ο κ. Παύλου, και πίνει σήμερα με ασφάλεια, και χωρίς αμιαντοσωλήνες, το νερό της Αυστραλίας, και γι' αυτή τη ΔΕΥΑΚ πήρε αύξηση 100% του μισθού του ο κ. Μπαμπάκος, με την υποστήριξη του κ. Αγγελή!!!!
    Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, για τους δύο, και οι δημότες της Καστοριάς ζούνε το Αφρικανικό όνειρό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ