6.12.16

Φιλοξενία προσφύγων στην Δυτική Μακεδονία




Συνεδρίαση στην Περιφέρεια για το προσφυγικό  


1.558 πρόσφυγες προβλέπεται να φιλοξενηθούν στην Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι οποίοι θα κατανεμηθούν αναλογικά στους  δήμους της περιοχής.
Σε σχετική συνεδρίαση για το προσφυγικό που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το περιφερειακό συμβούλιο ζήτησε την συναίνεση των πολιτών και των φορέων για το θέμα.
Παρ’ όλα αυτά κάτοικοι της περιοχής των Γρεβενών και Κοζάνης διαμαρτύρονται έντονα για την δημιουργία hotspot στην περιοχή «Πατώματα» των Γρεβενών και στην Νεάπολη Κοζάνης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια, καθότι δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, δαπάνη και δομές, για την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στις συγκεκριμένες περιοχές.
Ωστόσο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης επιδιώκει συνάντηση των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας για την οριστικοποίηση των hotspots και τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σε αυτά.
Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το προσφυγικό, συζητήθηκαν προτάσεις  να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και ξενώνες των Γρεβενών, ενώ ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Πασχάλης Γκέτσιος πρότεινε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, πρόταση η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συνομιλητών.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 842


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ