15.10.17

Εν συντομία




  Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς εγκρίθηκε ο τρόπος δημοπράτησης και ξεκινούν άμεσα τα έργα: α) Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Καστοριάς από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας (έδρα), προϋπολογισμού 1.000.000€ β) Ασφαλτόστρωση του δρόμου Κλεισούρα-Βλάστη, προϋπολογισμού 1.000.000€ β) Αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, προϋπολογισμού, 230.000€
γ) Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου της Ε.Ο. 11 (Κοτύλη - Επταχώρι), προϋπολογισμού 400.000€ δ) Ασφαλτόστρωση του δημοτικού δρόμου Βυσσινιά-Άγιο Αντώνιο, προϋπολογισμού 250.000€ ε) Η συντήρηση της επαρχιακής οδού προς Λάγκα-Βράχο, προϋπολογισμού 200.000€ στ) Η βελτίωση του κόμβου στην διασταύρωση του Απόσκεπου, προϋπολογισμού 100.000€ κ.ά.

  Φοιτητές από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, παρέδωσαν στον δήμαρχο Καστοριάς την μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα «Πιλοτική πρόταση ανάπλασης του ιστορικού συνόλου των Κορεστείων Καστοριάς», στην οποία καταγράφονται, αρχιτεκτονικά και φωτογραφικά, περί τα 400 πλίνθινα κτίσματα.

  O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ είπε στην Frankfurter Allgemeine Zei-tung,: «Εμείς οι Μακεδόνες δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και αποφασίσαμε ποιοι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες ως συνέπεια μιας ιστορικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι αποκλειστικοί Μακεδόνες. Αισθάνομαι Μακεδόνας, αλλά δεν έχω τίποτα αντίθετο και με έναν Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη που αισθάνεται το ίδιο Μακεδόνας, είτε με τη γεωγραφική είτε με την πολιτισμική σημασία».

  Στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, συνάφθηκε συμφωνία μεταξύ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ άλλων, αφορά στην ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς διοίκησης, παραγωγής, εμπορίου, προβολής και διαφήμισης, στην υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων των συμμετεχόντων στις ελληνοκινεζικές οικονομικές σχέσεις, στην καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις τράπεζες των δύο χωρών, στην συνδιοργάνωση δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση, την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών κά.

  Συνελήφθη σε εργαστήριο γουναρικών της Καστοριάς, 35χρονος ημεδαπός για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος (παραβίαση μετρητή ηλ. ρεύματος).

  Αίτημα για την αλλαγή του τρόπου αποπληρωμής των επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που έχουν υπαχθεί τις διατάξεις προηγούμενων Επενδυτικών Νόμων υπέβαλε ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θ.Καρυπίδης στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτση. Ο Θ. Καρυπίδης τεκμηριώνει το αίτημα στη βάση των παραγόντων που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος και προδιαγράφουν δυσοίωνο μέλλον για τις επιχειρήσεις της περιοχής σε ότι αφορά στην ανταγωνιστικότητά τους, σε εθνικό αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο. Η πρόταση της Περιφέρειας προβλέπει «για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που εντάχθηκαν και υλοποιούν επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των Ν.3299/2004 και Ν. 3908/2011 ανεξάρτητα από τον καθορισμό του τρόπου καταβολής της επιχορήγησης σ΄ αυτές (είτε σε δόσεις του 1/7 είτε σε δόσεις του 1/5), να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε, με την ολοκλήρωση της επένδυσης να καταβάλλεται εφάπαξ το υπολειπόμενο ποσό της επιχορήγησης».

  Συνελήφθησαν κατά το μήνα Αύγουστο από τις αστυνομικές διευθύνσεις της Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, & Φλώρινας, συνολικά 301 άτομα.

  Ο δήμαρχος Καστοριάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του «Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη-ΔΕΠΑν». Η ΔΕΠΑν περιλαμβάνει μια σειρά από τοπικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη. Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η εφαρμογή δράσεων με στόχους την ανάπτυξη και τη μείωση δαπανών.

  «Splinters» είναι ο τίτλος του καινούργιου έργου της Νίνας Ράπη που θα παρουσιαστεί (πρεμιέρα 18 Δεκεμβρίου 2017) -σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ (αμφότεροι με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό)- στο Μεταξουργείο (Ελευσινίων 15) στην δεύτερη σκηνή του θεάτρου Αργώ «A Small Argo Full of Art».

  Σε ηλικία 39 ετών έχασε την μάχη με τη επάρατη νόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Καστοριάς Γεώργιος Δουβλετής.


Δημοσιεύθηκαν με περισσότερες λεπτομέρειες στην ΟΔΟ 
στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ