15.12.17

ΟΔΟΣ: Ένα «μαγιάτικο» σχεδόν καλοκαιρινό βράδυ [ΙΙ]



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ του περασμένου φύλλου της ΟΔΟΥ, στην σελίδα 13 του οποίου υπήρχε σχολιασμός για το αυτοκίνητο της ΔΕΥΑ Καστοριάς που ήταν σταθμευμένο Σαββατόβραδο, στην περιοχή με τα μπαρ και τα άλλα ευαγή καταστήματα στην αρχή της βόρειας παραλίας, αλλά και για την ακραία άνιση μεταχείριση των καταναλωτών της ΔΕΥΑ Καστοριάς (αφού η δημοτική επιχείρηση επιβάλλει τέλη καθυστέρησης από την πρώτη κιόλας ημέρα εκπνοής της προθεσμίας εξόφλησης των λογαριασμών, με αποτέλεσμα  να παρατηρείται το ελληνικής πρωτοτυπίας και καστοριανής πατέντας φαινόμενο, να τιμωρείται ο συνεπής -έστω και με καθυστέρηση μερικών ημερών- στις πληρωμές του  καταναλωτής, και η ΔΕΥΑ Καστοριάς να υδροδοτεί και να παρέχει υπηρεσίας εντελώς δωρεάν σε όσους, ειδικά μεγαλοφειλέτες και κατ’ όνομα ισχυρούς οικιακούς ή επιχειρηματικούς καταναλωτές, δεν πληρώνουν καθόλου τους λογαριασμούς μήνες ακόμη και χρόνια, οπότε δεν πληρώνουν ούτε… τα τέλη καθυστέρησης)· επικοινώνησε με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς κ. Γεώργιος Μπαμπάκος.

Σχολιάζοντας το πρώτο θέμα, ισχυρίσθηκε ότι με βάση την πληροφόρηση που του έγινε, το τζιπ βρισκόταν στην περιοχή, για διενέργεια προληπτικού ελέγχου προς αποφυγή βλάβης στο αντλιοστάσιο της πλατείας Καραβαγγέλη, από υπάλληλο της επιχείρησης, ο οποίος ήταν επαρκώς σε επιφυλακή. Και έτσι εξηγείται για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ το φαινόμενο να οδηγεί με σπορ αμφίεση όπου και εθεάθη.

Πάντως από κανένα δελτίο τύπου της ΔΕΥΑ Καστοριάς δεν προέκυπτε κάτι σχετικό, πριν το δημοσίευμα. Η ΟΔΟΣ ωστόσο για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, παρουσιάζει την σχετική είδηση.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα του ίδιου σχολίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς έδειξε να αντιλαμβάνεται την απουσία κάθε λογικής και δίκαιης εξήγησης γι’ αυτό το παράδοξο φαινόμενο. Ανέφερε όμως ότι η δημοτική επιχείρηση πρόκειται να (ή θα) διακόψει ακόμη και την παροχή της ύδρευσης σε αυτούς που δεν πληρώνουν.

Μέχρι να συμβεί αυτό, που δεν μοιάζει πιθανό κιόλας να συμβεί, οι επιτήδειοι θα πίνουν στην υγεία των κορόϊδων. Και αυτών που τρέμουν τον ίσκιο και το πολιτικό κόστος. Διαχρονικά εννοείται.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Μαΐου 2017, αρ. φύλλου 886


Σχετικά:


Επιλογές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ