20.3.18

Ερώτηση βουλευτή για δημιουργία Νομικής Σχολής στην ΦλώριναΟ βουλευτής Φλώρινας κ. Ιωάννης Αντωνιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα την «Δημιουργία Νομικής Σχολής στην Φλώρινα». Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ, προσφάτως ανακοινώσατε την πρόθεσή σας για τη δημιουργία και μιας τέταρτης Νομικής Σχολής με έδρα την Πάτρα ή το Ρέθυμνο της Κρήτης.
Και οι δύο αυτές πόλεις διαθέτουν ήδη μεγάλο αριθμό φοιτητών, μελών ΔΕΠ, είναι κορεσμένες σε επίπεδο κτηριακών υποδομών, ενώ παράλληλα θεωρούνται και τουριστικές περιοχές.
Η Φλώρινα από την άλλη, διαθέτει πανεπιστημιακές σχολές που έχουν αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μετακίνησης του τμήματος ΒαλκανικώνΣπουδών στην Θεσσαλονίκη, έχει όμως παράλληλα άριστη κτηριακή υποδομή.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το υπάρχον άριστο επιστημονικό προσωπικό το οποίο μπορεί από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξει από το ξεκίνημα την Νομική Σχολή και με τις χαμηλές τιμές ενοικίων και το γενικότερο χαμηλό κόστος ζωής, την καθιστά ιδανικό μέρος για δημιουργία νέων σχολών και τμημάτων, όπως η Νομική Σχολή.
Οποιοσδήποτε, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνει πως η φοιτητική στέγη σε Πάτρα και Ρέθυμνο είναι κατά τουλάχιστον 50% ακριβότερη από την αντίστοιχη στη Φλώρινα. Το ίδιο ισχύει και για το κόστος ζωής.
Δε θα ήταν επομένως λογικό, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου οι πολίτες με δυσκολία ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους ανάγκες, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ να επιλέξει τη δημιουργία νέων σχολών σε μέρη που είναι πιο προσιτά σε οικονομικό επίπεδο για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους;
Σημειωτέον, ότι η Φλώρινα βρίσκεται στο τριεθνές με Αλβανία και πΓΔΜ, αποτελεί πύλη εισόδου μεταναστών και η ύπαρξη μιας Νομικής Σχολής (ανθρώπινο δίκαιο, κλπ) θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό στη διευθέτηση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τους μετανάστες και τις προκλήσεις αυτού του είδους που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο υπουργός:
α) Εξετάζετε το ενδεχόμενο δημιουργίας Νομικής Σχολής στην Φλώρινα;
β) Πότε θα επιστρέψει το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών-Διεθνές Πανεπιστήμιο από την Θεσσαλονίκη στη Φλώρινα;».


Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ