5.8.18

Λόγος & Αντίλογος




Χαιρετισμός στην Ιεραρχία της Εκκλησίας
που επισκέφθηκε την Καστοριά

17 Φεβρουαρίου 2018: η Καστοριά υποδέχεται την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και παραδίδει το λάβαρο της Ελευθερίας, όπως στα Καλάβρυτα η πατρίδα το 1821, για την νίκη μας στον μεγαλύτερο και σκληρότερο σιωνισμό εχθρό με την προβιά του αθώου προβάτου, ο οποίος κατατρώγει την ανθρωπότητα. Αυτή τη στιγμή επέλεξε την χώρα μας με τους σοφότερους ανθρώπους της γης, τους βασιλείς Φίλιππο και Μ. Αλέξανδρο, οι οποίοι σκιάζουν και κυβερνούν τόσο με το μυαλό, όσο και με την ειρηνική αποστολή τους την γη. Δίδαξαν, δεν σκότωσαν, μόρφωσαν την ανθρωπότητα και θα εξακολουθούν αιωνίως να είναι τα πρότυπα του κόσμου.

Στις σελίδες της εθνικής ιστορίας θα δούμε, ότι σε όλες τις εποχές η έννοια της πίστεως και της πατρίδας υπήρξε η διφυής λατρεία του Έλληνα. Η ώρα το προστάζει για άλλη μια φορά να βρεθεί το έθνος και η εκκλησία ενωμένα κατά του νέου βαρβάρου. «Από Θεού άρχεσθαι» και από «Υπέρ βωμών και εστιών» μάχονταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. «Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία» αγωνίζονταν το γένος μας κατά των Τούρκων.

Γι’ αυτό τον λόγο σήμερα η πατρίδα μας, η πατρίδα όλου του κόσμου, παραδίδει στα χέρια τους το μεγαλύτερο σύμβολο το λάβαρο στην Εκκλησία του Ιερώνυμου και στους λοιπούς ιεράρχες, στους απλούς κληρικούς να οδηγήσουν συν Θεώ την πατρίδα, όπως αυτοί γνωρίζουν με τις άπειρες θυσίες των, γιατί οι ετερόκλητοι ηγήτορες της πολιτικής, με την προσωρινή διέλευσή τους από την ηγεσία του ελληνισμού, είναι μόνο βλαπτική. Ο λαός και η Εκκλησία είναι μόνιμη συζυγία και στο σύμβολο της σημαίας. Ο τρόμος και ο φόβος τους είναι η θρησκεία μας. Απόδειξη τα πρόσφατα δυο συλλαλητήρια την Εκκλησία θέλησαν να φιμώσουν οι γνωστοί να μη συμμετέχει σ’ αυτά.

Όμως η Εκκλησία αυτόκλητη μπροστά στην πόλη μας, Καστοριά, ορκίστηκε πως θα είναι παρούσα με τον αρχαιότερο οικισμό της Ευρώπης των 7.000 χρόνων, τον λιμναίο, για την διάσωση ξανά του εξεγερθέντος έθνους απανταχού της γης με τα θερμότερα και αγωνιστικότητα αισθήματα. Ιερωμένοι, είσαστε η μόνη ελπίδα, το πιστεύουμε και σας εμπιστευόμεθα. Καλώς ορίσατε. Τρέμει το Σκότος τον υψωμένο Σταυρό, χάνεται στο αντίκρισμα του και οι εχθροί ηττώνται όσοι και νάναι, κι όποιοι και νάναι.Το όνειρο αυτού, είναι πρωταρχικά η διάλυση της χώρας, πρώτα από Βορρά και αργότερα πιο κάτω, πάλι με τα ίδια προσχήματα και ψευτοδιλήμματα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη...

Γι’ αυτό Πανέλληνες ας είμαστε ξανά ενωμένοι για να σώσουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, την ιστορικότερη χώρα, την φωτοδότρα της γης, που μας την έκοψαν από τον Πόντο, ζωή 3.000 χιλιάδων χρόνων, την Αίγυπτο και πιο μπροστά στον βαλκανικό πόλεμο μας αφαίρεσαν κομμάτια από τα βόρεια σύνορά μας και σήμερα οι γείτονές μας δεν είναι οι γηγενείς κάτοικοι αυτού του χώρου, αλλά οι «Yes sir» της Αμερικής, όπως θέλησε να τις παρουσιάσει ο ανιστόρητος Μπους.

Πότε ο Όλυμπος, ολόκληρη η μυθολογία μας, η Ιστορία μας η Βεργίνα από κάτω από τον Όλυμπο, η Αμφίπολη με τον τάφο του ημίθεου Μ. Αλεξάνδρου κατοικήθηκε από τις «Yes sir» της Βαρντάσκα;
Σε λίγο και η θεά Αθηνά, η συγγένισσα του Ολύμπου, θα γίνει της Βαρτάσκα αν εξακολουθήσουμε να μη τιμούμε την ιστορία μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ν. Πρώϊος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 925

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ