1.10.18

ΟΔΟΣ: Μαζί σου


ΟΔΟΣ 24.5.2018 | 937


Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να ολοκληρωθούν οι αντιδράσεις έκπληξης πολλών αναγνωστών της ΟΔΟΥ, για την αποκάλυψη του πρωτοσέλιδου της περασμένης εβδομάδας ["εδώ"] σε σχέση με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών "ΜΑΖΙ ΣΟΥ", που ουσιαστικά απαγόρευσε (αρνήθηκε, απέρριψε, απέκρουσε) την φιλανθρωπία, αλλά και την αλληλεγγύη, συλλόγου συμπολιτών που αθλούνται με γιόγκα και πιλάτες. Την πρώτη επίσημα και σιωπηλή πράξη ρατσιστικής διάκρισης στην Καστοριά και ειδικά για θέμα άτυπου εράνου υπέρ ανηλίκου, που χρειαζόταν χρήματα για αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος υγείας.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να απαντήσει ο σύλλογος "ΜΑΖΙ ΣΟΥ" και να τοποθετηθεί ή και να ζητήσει συγνώμη, για το γεγονός ότι συμμετείχε και επικύρωσε μια απαίτηση (άρνηση) του οικογενειακού περιβάλλοντος του μικρού συμπολίτη, βαθύτατα προσβλητική και απάνθρωπη, που εισάγει επικίνδυνα καινά δαιμόνια στην Καστοριά, και μάλιστα εν ονόματι της ανάγκης· ήρθε η επίθεση σε δύο ημέρες σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, την ημέρα μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό. Μια πρωτοφανής επίθεση από υποτιθέμενους υπερπατριώτες, υπερέλληνες και υπερπόντιους -με τον πολιτικά ανεπίκαιρο και αισθητικά ανεκδιήγητο Παναγιώτη Ψωμιάδη να σπεύδει να εκμεταλλευτεί το συμβάν- για να καταδειχθεί ότι η Ελλάδα ήδη επωάζει γενιές φιδιών.

Με την έμμεση και υπόγεια υποστήριξη ακραίων της πολιτική και ευτυχώς μικρού κύκλου στην Εκκλησία, πυκνώνουν οι πράξεις μισαλλοδοξίας και οι συμπεριφορές ναζισμού, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αθώωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

Οι ακραίοι φανατικοί, που συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι ορδές του Ερντογάν, στιγματίζοντας τις εκδηλώσεις για τις οποίες ήδη εκφράζονται επιφυλάξεις, επιτέθηκαν, στον με διαφορά καλύτερο και πιο προοδευτικό και αποτελεσματικό δήμαρχο της Θεσσαλονίκης των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Τον κ. Ιωάννη Μπουτάρη.

Με αφορμή τις καινοτομίες του σε θέματα αμιγώς κοινωνικά (όπως η συμμετοχή του στο gay parade) και με πρόσχημα την έκφραση των απόψεών του, που πράγματι ήταν ατυχείς και υπέρ το δέον ειλικρινείς για το ζήτημα των Σκοπίων και τον τουρισμό από την Τουρκία, προσπάθησαν να τον λινστσάρουν, ενδεχομένως και να τον φονεύσουν.

Το θέμα δεν αφορά μεμονωμένους, αλλά όπως μαρτυρούν οι εικόνες, λόγω της συμμετοχής εκατοντάδων στο κυνήγι του δημάρχου, που δεν προστάτευσαν ούτε οι διοργανωτές, ούτε η Ελληνική Αστυνομία, παρά σχεδόν μόνη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύεται σε γενναία γυναίκα και πολίτη, με άνδρες, που επικαλούνται ότι είναι Πόντιοι, να κυνηγούν την ίδια και τον ηλικιωμένο δήμαρχο.

Εκεί οδηγείται η Καστοριά και όλη η Ελλάδα: να λιντσάρουν αυτούς που είναι διαφορετικοί, όσους λένε την άποψή τους και εμμέσως αυτούς που αθλούνται με γιόγκα και πιλάτες.

Το κερασάκι στο απαίσιο γλύκισμα του ναζισμού γιαλαντζί, και πάλι στην Καστοριά, αποτέλεσε η πληροφορία που ήλθε στην ΟΔΟ (καταγγελία) ότι μερικούς μήνες πριν, ζητήθηκε από επίτροπο ενοριακού ναού της Καστοριάς, να αποχωρήσουν από το εσωτερικό της εκκλησίας, την ώρα της λειτουργίας, μια νεαρή συμπολίτισσα με τον πακιστανικής καταγωγής σύζυγό της λόγω του τελευταίου!!!

Μια ακόμη συμπεριφορά πουτινικής εμπνεύσεως, ή παλαιοημερολογιτών ή  τζιχάντ, που αποδεικνύει ότι η ελληνική κοινωνία και στην περίπτωση μας η τοπική κοινωνία, οφείλει να αλλάξει ρότα.
Να επαναπροσανατολιστεί για την ελευθερία, τα ατομικά δικαιώματα και την δημοκρατία.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Μαΐου 2018, αρ. φύλλου 937


Σχετικά:


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ