18.10.20

Αγαπητή ΟΔΟΣ




Αγιασμός για την νέα χρονιά της λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής "Άγιος Μηνάς" της Ι. Μητρόπολης Καστοριάς, την περασμένη Κυριακή. Στα τριάντα πέντε άτομα που απεικονίζονται, ευτυχώς δεν συγκαταλέγεται ο φωτογράφος, που σίγουρα θα είχε άγιο.

Αγαπητή ΟΔΟΣ

ΟΔΟΣ 1.10.2020 | 1048

"Πίσω"


34 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/10/20

    Εγώ δεν άκουσα κρούσμα σε ψάλτη της βυζαντινής μουσικής; άκουσα για κρούσματα σε καφετέριες, αστυνομία και bachelor αστυνομικών σε νυχτερινό μαγαζί με 5 κρούσματα.... Εσείς στην Οδό τι ρεπορτάζ έχετε....;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/10/20

      Δηλαδή όσοι ασχολούνται με την εκκλησία δεν κολλάνε; Αυτό εννοείτε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/10/20

      Αν είναι κανείς ψάλτης βυζαντινής μουσικής δεν κολλάει κορονοϊό. Είναι γνωστό αυτό.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/10/20

      Καλόόόόό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/10/20

      Γι' αυτό η Καστοριά είναι σε ΕΠΙΠΕΔΟ 3, και πάμε κατευθείαν στο ΕΠΙΠΕΔΟ 4.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/10/20

    Εννοούμε πως έχετε εμμονή με την εκκλησία, δίχως να κάνετε ουσιαστικό ρεπορτάζ σχετικά με τα κρούσματα, πραγματικά λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/10/20

      Εμείς που δεν ανήκουμε στο δυναμικό της Οδού αλλά ταυτόχρονα κατηγορούμε ΟΛΟΥΣ όσους δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μπορούμε να εκφέρουμε άποψη και για το τι γίνεται στις εκκλησίες; Ή πρώτα πρέπει να πάρουμε άδεια από την Μητρόπολη;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/10/20

    Στην Εκκλησία της Καστοριάς δε κολλάς. Μόνο στα Ιεροσόλυμα κολλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/10/20

    Υπάρχει μία ιδιάζουσα διαφορά στο τι ορίζεται ως δημοσιογραφία και άσκηση κριτικής και στο τι ορίζεται ως εμπάθεια και εμμονή. Μία γρήγορη ματιά στη θεματολογία της πρώτης σελίδας και στο σχολιασμό αρκεί για να αντλήσει κανείς τα συμπεράσματά του. Όταν ζούμε σε εποχές όπου οι λέξεις "σκοταδισμός", "συντηρητικότητα", "οπισθοδρομικότητα" και άλλες παρεμφερείς κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο, καλό θα ήταν - νομίζω - να αποφεύγουμε την μονομερή, συνεχής και "στεγνή" επιχειρημάτων κριτική, για όποιον χώρο, πρόσωπο ή ιδέα αυτά απευθύνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/10/20

      Ανώνυμε κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια ή είναι η ιδέα μου;

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/10/20

      Thrinodos και εκπρόσωπε της αλήθειας, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Πόσο πληρώνει το σκαπέρδειο ανά ανάρτηση; Αξίζει τον κόπο τουλάχιστον;

      Όσο για τις ασυναρτησίες που αναφέρεις, κανείς σχολιαστής δεν επιδιώκει διάλογο με κάποιον Thrinodo που στο πρώτο σχόλιο του χρησιμοποιεί συγκεκριμένες λέξεις προσπαθώντας τις αποδόσει στους αναγνώστες μιας εφημερίδας.

      Έχοντας κάνει λοιπόν πρώτος λεκτική επίθεση, μην ζητάς τα ρέστα και διάλογο σε περιβάλλον που δεν αντιλαμβάνεσαι.

      Και να θυμάσαι διαχειριστή ιστολογίων,καμία δουλίτσα δεν είναι ντροπή, χρηματάκια να μπαίνουν στην τσέπη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος19/10/20

      Φίλε Ανώνυμε, μάλλον λάθος κάνεις: προς τον Άγιο κοίτα, εκεί θα βρεις την απάντηση.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος19/10/20

      Μ' αρέσει να μα αμοναχός, με τσι πουλλούς δεν κάνω...

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος19/10/20

      Φυσικά, έχει δίκαιο ο Ανώνυμος [....]. Δημοσιογραφία κάνει μόνο το site της Ι. Μητροπόλεως. Έτσι δεν είναι πάτερ;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/10/20

    Μία φωτογραφία = χίλιες λέξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/10/20

    Οι φίλοι που σχολιάζουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα που λαμβάνουν χώρα στους θρησκευτικούς χώρους, γιατί δεν μαζεύονται στις εκκλησίες χωρίς την τήρηση των μέτρων, για να δούμε κάτι; Να φανταστώ συντάσσονται με τις προτροπές του μητροπολίτη Κοζάνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/10/20

    Η σύσταση του Μητροπολίτη Κοζάνης, είναι παράδειγμα προς αποφυγή, είπε η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς,Ματίνα Παγώνη, και συνέστησε σε όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν να χρησιμοποιούν ένα αποστειρωμένο πλαστικό κουταλάκι από το σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΟΔΟΣ διευκρινίζει ότι τo σχόλιο (που ενέκρινε η εφημερίδα και αναρτήθηκε) του ανωνύμου με το ψευδώνυμο "Thrinodos", το διέγραψε ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/10/20

      Άγιος Χάκερ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/10/20

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος19/10/20

    Το Σκαπερδειο εκτός από Playmaker(Γιάννης, Σπύρος) πλέον έχει και Center(Πέτρος) ... Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννούλα19/10/20

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  10. π. Γεώργιος19/10/20

    Το σχόλιο σβήστηκε για να γραφτεί με ονοματεπώνυμο. Εκτός αν βέβαια δεν επιτρέπεται να υπάρχει σχόλιο από κάποιον ιερέα, μιας και αυτός στοχοποιείται από τα σχόλια. Δεν ξέρω σε ποιόν Πέτρο αναφέρεστε, δόξα τω Θεώ έχω όνομα. Βλέπω ότι αναφέρεστε σε κάποιον άνθρωπο και έτσι θέλησα να βάλω το όνομά μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αν αυτό είναι λάθος, σεβαστό.Βέβαια, ως ανώνυμοι, αποδίδετε χαρακτηρισμούς προσωπικούς σε έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γνωρίζετε. Θα ήθελα να γνωρίζω απλά αν αυτό το επικροτεί η Οδός. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και παρακαλώ το σχόλιο που διέγραψα, αν υπάρχει δυνατότητα να αναρτηθεί ξανά με το όνομα που χρησιμοποιώ, δεν προσβλήθηκα από κάποια απάντηση.
    (Και όχι, αγαπητέ Ανώνυμε, δεν ντρέπομαι για τη δουλειά που έκανα, αν αυτό εννοείς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Η ΟΔΟΣ υποστηρίζει κάθε ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων.

      β) Η ιστοσελίδα έχει παρακολουθηματικό, αρχειακό, έστω και επικουρικό χαρακτήρα, επομένως η ΟΔΟΣ εκφράζεται, αν όχι αποκλειστικά, κυρίως μέσα από την έντυπη εβδομαδιαία έκδοσή της.

      γ) Η ΟΔΟΣ ζητεί από τους σχολιαστές να απαντούν επί της ουσίας των επιχειρημάτων και να μην αναλώνουν τα σχόλιά τους στην παρουσίαση των κινήτρων άλλων αρθρογράφων ή σχολιαστών, ιδιαίτερα δε όταν αυτά ανάγονται σε στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός και όχι σε πραγματικά γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο η ΟΔΟΣ υποστηρίζει ότι οικοδομείται υγιής διάλογος. Όμως, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί προϋποθέτουν πρόσωπο, συνεπώς μεταξύ ανωνύμων σχολιαστών, δεν υπάρχουν προσωπικοί χαρακτηρισμοί.

      δ) Δεν χωρεί αμφιβολία ότι "σκοταδισμός", "συντηρητικότητα" και "οπισθοδρομικότητα" χαρακτηρίζουν τον τόπο, έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Σε μια πόλη όπου κυριαρχούν οι εμμονικοί αργυρώνητοι κόλακες, τα ερωτήματα που θέτετε και τα διλλήματα δεν έχουν αντίκρισμα· η ΟΔΟΣ δεν δηλώνει τι είναι, αποδεικνύει τι είναι.

      * * *

      ΥΓ: Η ΟΔΟΣ σας ενημερώνει –αφού σας ευχαριστήσει για την συνεισφορά σας στον δημόσιο διάλογο – ότι δεν της παρέχεται η δυνατότητα επαναφοράς του διαγραφέντος μηνύματός σας.

      Διαγραφή
  11. Ψίθυρός τ΄ έκαλοῦ και ψωμοκόλαξ20/10/20

    Αγαπητή Οδός, είναι γνωστό ότι πολλοί ιερείς γράφουν ανώνυμα εδώ. Από χρόνια τώρα. Ειδικά στα θέματα που άπτονται της Ι. Μητροπόλεως. Να θυμηθούμε τον Αμβρόσιο, τον Πηχεών, το Χουντικό Μητροπολίτη; Στην περίπτωση του π. Γεωργίου, απλώς από γκάφα αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του. Ατύχησε ο συγκεκριμένος ιερέας, που είναι ο διαχειριστής της Ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, που έχει καθιερώσει το Σεβασμιότατο σε Σταρ, με το υπερ-πλούσιο καθημερινό φωτορεπορτάζ του. Τόσες πολλές φωτογραφίες ούτε στο ‎GNTM βλέπουμε! Έτσι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την Πίστη μας, το Δημόσιο Λόγο και τη δημοσιογραφία. Α, και να λένε καλά λόγια για τον Ερντογάν και τον Πούτιν. Και κακά, φυσικά, για εσένα, αγαπητή Οδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/10/20

      Είναι κρίμα να στοχοποιειτε τον συγκεκριμένο π. Γεώργιο, το φωτορεπορταζ δεν είναι επιλογή του, απλές εντολές ακολουθεί. Είναι σαν να στοχοποιειτε στην Οδον τον Ιωάννη λες και αρθρογραφεί αυθαίρετα...

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος20/10/20

    O θεός πρέπει να είναι,έλληνας και χριστιανός ορθόδοξος δεδομένου ότι o κορωνοιός σάρωσε μόνο τους ευσεβείς καθολικούς της Ιταλίας και της Ισπανίας καθώς και τους αιρετικούς διαμαρτυρόμενους τής Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Ούτε λόγος για τους ευλαβείς καθολικούς της Νότιας Αμερικής που αποδεκάτισε o ιός. Τι τύχη να είσαι έλλην και χριστιανός. Ούτε πανδημίες, ούτε αρρώστιες, ούτε πείνα φοβάσαι. O θεός είναι μεγάλος. Τάδε έφη ο ταλιμπαν Ερντογκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/10/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τώρα διάβασα την ανάρτηση του Σεβασμιώτατου Γόρτυνος Ιερεμία. Ένας Μητροπολίτης που ΑΓΑΠΑΕΙ όντως τον άνθρωπο και όχι τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Αξίζει να το διαβάσετε: http://www.odos-kastoria.gr/2020/09/nao.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/10/20

    Ο φωτογράφος επιβιώνει σαν την κατσαρίδα μετά από πυρηνικό πόλεμο. Μην λησμονείτε πως είναι ο κρίκος που ενώνει το σκαπέρδειο με το επισκοπείο. Ναι αυτός. Χωρίς μάσκα με στενό παντελόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ