1.1.21

Αντίο




Αποχαιρετώντας τον 20ο αιώνα


Δύο ημέρες πριν το Millenium, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 1999, η ΟΔΟΣ αποχαιρετώντας τον 20ο αιώνα, αφιέρωσε το συλλεκτικό εκείνο φύλλο (αρ. 62) με τίτλο «Αντίο», στους ανθρώπους που πέρασαν από την Καστοριά στην διάρκεια του 20ου αιώνα, που εκείνες τις ημέρες έδυε και χανόταν.
Καταθέτοντας ταυτόχρονα με το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασε, την πλούσια ιστορική μαρτυρία του απλού ανθρώπινου βλέμματος, βαθύτατα ζωηρού και αιώνια αποτυπωμένου.
Η φωτογραφία εκείνου του πρωτοσέλιδου, αναδημοσιεύθηκε 18 χρόνια αργότερα, στο άρθρο του Αναστασίου Πηχιώνος "Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Καστοριάς" στις 26 Ιανουαρίου 2017, αρ. φύλλου 870. 
Τον περασμένο Ιούνιο 2020, ο εγγονός του μακεδονομάχου Αναστασίου Ηλία Πηχιώνος, ο Αναστάσιος Κωνσταντίνου Πηχιών, φλογερός και ανυπόκριτος ηθικός χορηγός και στενός φίλος της εφημερίδας, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.


Σχετικά:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ