16.12.20

Κεπαπτσόγλου προς Κορεντσίδη: «Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων»




«Σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης»


Κύριοι,

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί εκμίσθωσης του μοναδικού αδειοδοτημένου λατομείου στο Νομό Καστοριάς, αλλά και τις επανειλημμένες κατ’ ιδίαν συζητήσεις μου με τον Δήμο Καστοριάς και τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «Μακεδνός α.ε.» από τον Φεβρουάριο του 2020 για την εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του λατομείου, σας καλώ να συμφωνήσουμε από κοινού στη σύσταση επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 265 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/8.6.2006 τεύχος Α') Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Θεωρώ ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε αυτή η επιχείρηση να συνεχίσει να στηρίζει τόσο τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού, όσο και τους εργολάβους – εργολήπτες – κατασκευαστές – προμηθευτές, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Η προωθούμενη λύση της εκμίσθωσης του λατομείου νομοτελειακά θα καταλήξει στον έλεγχο και το πατρονάρισμα όλων των δημοπρασιών για την κατασκευή των έργων και προμηθειών, αφού η τιμολογιακή πολιτική του ιδιώτη θα είναι κατά το δοκούν.

Σας καλώ να αναλογιστείτε το διακύβευμα της εκμίσθωσης του λατομείου σε ιδιώτη και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος 
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου


Δήμος Άργους Ορεστικού προς: α) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, β) Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη γ) Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο.


Σχετικά:

18 σχόλια:

  1. Ευθύμιος Νάτσης [fb]16/12/20

    Δήμαρχε είπες τον δήμαρχο μας κοντό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/12/20

      Χάχαχα ωραίος ο Θύμιος...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/12/20

      @Ευθύμιος Νάτσης [fb]
      Έπαιξες!!!

      Διαγραφή
  2. Παναγιώτης Ουσταμπασιδης [fb]16/12/20

    Δήμαρχε Καστοριάς... Ο Δήμος δεν είναι ξενοδοχείο... Και εσύ δεν είσαι ξενοδόχος... Αν έτσι αισθάνεσαι; κατέβα από το καλάμι πού είσαι Καβάλα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/12/20

      Σωστός ο Τέως

      Διαγραφή
    2. Panos Sotiriou [fb]17/12/20

      [.....]

      Διαγραφή
    3. Παναγιώτης Ουσταμπασιδης [fb]17/12/20

      @Panos Sotiriou [fb]
      [….] όταν σχολιάσεις επώνυμα και μάς πεις το ελάχιστο που έχεις κάνει γι αυτό τον τόπο, από το να υπερασπίζεσαι κάποιους από συμφέρον, τότε θα έχει αξία και η λάσπη σου. Εγώ είμαι ο φραπές, ναι, και είμαι υπερήφανος, το ίδιο προσπαθώ να κάνω υπερήφανους όσους με πιστεύουν και με ακολουθούν. Γιατί εγώ ενδιαφέρομαι και προσπαθώ για το όνομα "Καστοριά". Ενώ εσείς εκμεταλλεύεστε το όνομα "Καστοριά". Αυτή είναι η διαφορά μας, Ποντικομαμή!
      Ευχαριστώ για το φραπέ, αλλά στο ξαναλέω εξαπτέρυγο και που[…..]κι δεν είμαι κανενός! Εγώ δεν παραφέρομαι. Απαντώ ανάλογα στον καθένα και φραπεδάκος ήμουν στα 27. Τώρα είμαι 57, και γνωρίζω την Καστοριά και τους Καστοριανούς καλύτερα από τον καθένα. Πρωταγωνιστής ήμουν την δεκαετία τού 80. Πρωταγωνιστής και το 2020.
      Αποκαλύψου να σε απαντήσω κατάλληλα. Ό,τι κάνω το κάνω γιατί το θέλω. Και όχι να τιμηθώ για το θεαθήναι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/12/20

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/12/20

      Ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά. Τελευταία διαπιστώνω υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης [....]. Χαμηλώστε λίγο την μπάλα μην πάθετε και κανένα καρδιακό και θρηνούμε και άλλα θύματα. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά έχετε και κάποια ηλικία.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18/12/20

      Επιτρέπετε να ρωτήσω σε τι είναι πρωταγωνιστής o κύριος; Δεν έχω την τιμή να τον γνωρίζω.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/20

    50.000€ το χρόνο ενοίκιο αντί για 800.000 € το χρόνο έσοδα είπε ο Δήμαρχος Άργους σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ο Δημήτριος Αγιασοφιτης το άκουσε..;; Ο οικονομολόγος με τα ακουστικά..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/12/20

      Ο Δημήτριος Αγιασοφίτης το άκουσε και δεν είναι οικονομολόγος,προπάντων με ακουστικά.Δευτέρον δεν κάνει σχόλια ανωνύμως όπως εσύ μικρέ ασπάλακα που τρέμης να υποστηρίξης την άποψη σου επωνύμως.
      Τρίτον το κράτος δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία. Απόδειξη,όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί και εταιρείες έχουν παθητικό.
      Είτε από υπεραρίθμους,είτε από κακοδιαχείριση και ατασθαλίες.
      Η αγορά διαμορφώνεται από την ζήτηση. Όταν πωλείς ένα από τα κτήματα σου σε αστρονομική τιμή δεν θα υπάρξει και ανάλογη ζήτηση προσφοράς. Απλό. Κοινή λογική η οποία στην χώρα της τελευταίας Σοβιετίας έχει αποδημήσει.

      Έρρωσθε και οι ανώνυμοι

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/12/20

      Λέγεται πως: "Το κράτος, το δημόσιο, οι δήμοι, δεν μπορούν να κάνουν τον επιχειρηματία". Τον καλό και ανταγωνιστικό επιχειρηματία θα συμπλήρωνα. Παρόλα αυτά ενώ παραδίδουν με όρους, ενίοτε άνευ όρων μικρές ή μεγαλύτερες εταιρείες κατοχής τους, φροντίζουν οι διοικούντες να διατηρούν για τον εαυτό τους το κάτι τις. Στην περίπτωση του δήμου Καστοριάς, ενώ ξεπωλείται το λατομείο, τα πλοιάρια, η καθαριότητα και η σπηλιά ωσονούπω, κρατούν το "χωνευτήρι" απευθείας αναθέσεων και έκδοσης τιμολογίων που εξυπηρετούν ημέτερους. Το όνομα αυτής; Η2-Ο

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/12/20

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/12/20

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/12/20

      Είσαι γάτα... Έτσι είναι...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17/12/20

      Τότε οι νορβηγοί πρέπει να είναι ηλίθιοι που αφήνουν το κράτος τους να εκμεταλλεύεται την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο της χώρας και χρηματοδοτεί το κοινωνικό σύστημα. Ενώ εμείς οι γεναιόδωροι εξυπνάκηδες τα ξεπουλάμε στα φιλαράκια και δεν έχουμε φράγκο για τα νοσοκομεία. Στο μήνυμα είναι η ουσία και όχι στο ποιός το γράφει. Παλικαριά δεν είναι να το παίζεις νταής στις εφημερίδες επειδή υπογράφεις με το όνομά σου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος17/12/20

      Γιατί είναι αληθινό το όνομα;; 👍

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ