27.11.21

18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Θρασύβουλος Παπαστρατής

Πρόσκληση

Οι εκδόσεις "Το Δόντι" 
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του 

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ

Ιστορία των Εβραίων της Αλεξανδρούπολης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 14, αίθουσα Ζωή Καρέλλη, στο πλαίσιο της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στις 15:00. Θα μιλήσουν oι κ.κ. Γεώργιος Αντωνίου, επ. καθηγητής, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ και Θρασύβουλος Παπαστρατής, συγγραφέας. Θα συντονίσει ο κ. Ανδρέας Τσιλίρας, εκδότης.


Θρασύβουλος Παπαστρατής | Καστοριά

O Θρασύβουλος Ορ. Παπαστρατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως δικηγόρος. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά. Μελετά την ιστορία της Κωνσταντινούπολης, της Βαλκανικής και την ιστορία των Εβραίων Ελλήνων. Στα δημοσιεύματά του συγκαταλέγονται τα βιβλία: «Στην Πόλη και στη Θράκη…» (εκδ. Ρήσος, Αθήνα 1994), «Τα πρόσωπα της Κομοτηνής» (εκδ. Σάλη, Αλεξανδρούπολη 1997), «Επταλόφου Βοσπορίδος Οδοιπορία. Έλληνες, Αρμένιοι, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι» (εκδ. Ηρόδοτος, Θεσσαλονίκη 1999), «Οι εβραίοι του Διδυμοτείχου» (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2001), «Γειτονιές της Κωνσταντινούπολης» (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2003), «Γειτονιές του Βοσπόρου» (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2005), «Γειτονιές της Χαλκηδόνας – Μικρασιατική Κωνσταντινούπολη» (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2010), «Οι Εβραίοι της Καβάλας. Προσεγγίσεις μιας μεγάλης ιστορίας» (εκδ. Συλλογές, Αθήνα 2010), «Από τη Γκιουμουλτζίνα στην Τρεμπλίνκα… Ιστορία των Εβραίων της Κομοτηνής» (εκδ. ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ., Ξάνθη 2010), «Στάχτες και δάκρυα στη λίμνη… – Ιστορία των Εβραίων της Καστοριάς» (εκδ. Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο Ελλάδος, Αθήνα 2010).


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ