16.10.23

Λόγος & Αντίλογος

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 29.6.2023 | 1181


«Εγώ είμαι με τον άνθρωπο»



Αγαπητή ΟΔΟΣ 

Δεν θα σε κουράσω. Να, απλά επιθυμώ να εκμυστηρευθώ ότι ήμουν από τους πολίτες της Καστοριάς και αναγνώστες σου, που δεν προσδένουν τις απόψεις τους πίσω από μια συγκεκριμένη πραγματικότητα: Ότι δηλαδή, επειδή η οικονομία της Καστοριάς, επλήγη από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τον βάρβαρο πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, θα πρέπει, όλοι οι υπόλοιποι στην Καστοριά, να υποκλινόμαστε σ’ αυτή την αχανή ευρασιατική αυταρχική επικράτεια. Ούτε επειδή αυτός ο λαός έχει την δική του ορθοδοξία, οφείλω ηθικά να εθελοτυφλώ στα τρομερά εγκλήματα που διαπράττει. 

Που εισβάλλει σε μια ακόμη ξένη χώρα, χωρίς κανένα λόγο, αφού το 2014 είχε αποσπάσει από την ίδια την Κριμαία. Μια χώρα που δολοφονεί και καταστρέφει... ορθόδοξους Χριστιανούς που είναι και οι ίδιοι Σλάβοι, αντιφρονούντες ή όχι. Μια χώρα που έχει προκλητικά στενή συμμαχία με την Τουρκία σε όλα τα ζητήματα που βλάπτουν την Ελλάδα. Μια χώρα που είναι αλήθεια ότι βρίσκεται πίσω από τον «αλυτρωτισμό» των Νοτιοσλάβων, και η οποία ενισχύει τα στρατεύματά της, με αλλόφρονες ισλαμιστές Τσετσένους και μισθοφόρους όπως την οργάνωση Βάγκνερ. Που ευτυχώς δεν έχει καμμιά σχέση –πλην της απλής, σαν φάρσα– συνωνυμίας με τον Γερμανό μουσουργό.

Και γι’ αυτό αγαπητή ΟΔΟΣ, σε αντίθεση με όσους πίσω στο 2022 έπειθαν τον εαυτό τους ότι συγκάλυπταν τα φιλορωσικά τους φρονήματα και ξεπερνούσαν την πρόκληση καταδίκης της βάρβαρης ρωσικής εισβολής, απαντώντας ότι στον πόλεμο Ρωσίας κατά της Ουκρανίας «εγώ είμαι με τον άνθρωπο» (όπως δυστυχώς διάβασα και σε άρθρο συνεργάτιδά σας, πέρα από τις γνωστές απόψεις της κυρίας Μποφίλιου) που είναι σαφής δήλωση υποστήριξης στα εγκλήματα πολέμου με ολίγη υποταγή σε τσάρο και σουλτάνο, εγώ ήμουν απολύτως σαφής: Ήμουν και παραμένω κατά της Ρωσίας, και στην συνείδησή μου δεν δημιουργείται κανένα δίλημμα από το γεγονός ότι πλήττεται –υποτίθεται δηλαδή ότι πλήττεται– η τοπική οικονομία.

Όπως το ίδιο αρνητικός ήμουν στα ανάλογα διλήμματα όταν και οι άλλοι Σλάβοι της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, Σέρβοι, Βόσνιοι, κλπ σφάζονταν μεταξύ τους λίγες δεκαετίες προηγουμένως, εξ αιτίας κάποιων τύπων όπως του Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς –τους αρέσει θαρρώ τους Σλάβους να τρώγονται μεταξύ τους και να μας ταλαιπωρούν όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και ίσως, αυτή να είναι και αυτή η αιτία που εποφθαλμιούν την Ελλάδα. Με το γνωστό το ζήτημα της Μακεδονίας.

Και ενώ μέχρι προχθές αυτά ήταν τα θέματα, κοντά σε όλα τα εγκλήματά τους, προστέθηκε ακόμη ένα όταν ο απίστευτος αυτός τύπος, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγός της Βάγκνερ, αδελφός ομόδοξος κι’ αυτός, που όλους τους σφάζει και όλους τους μαχαιρώνει, όταν τον καλούσε η μητέρα του Ρωσία, σε Αφρική, Μέση Ανατολή και τώρα και στην Ουκρανία για να διώξει τον… «ναζί» Ζελένσκι, που θέλησε να γλυτώσει την χώρα του από την μοίρα των Σλάβων και να την προσανατολίσει στην Δύση, τελικά κινήθηκε στρατιωτικά εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν και κατά της Μόσχας. 

Και διότι σ’ αυτή την καταγέλαστη εμφύλια διαμάχη που μέσα σε λίγες ώρες μπορεί και να γκρέμισε από το βάθρο της το προσωπείο της Μόσχας, προστέθηκε και ο άλλος «ηγέτης», ο Αλεξάντρ Λουκασένκο –κι αυτός ομόδοξος αδελφός, αν με ρωτούσε κάποιος με ποιανού το μέρος είμαι, θα απαντούσα ευχαρίστως ότι μεταξύ αυτών των τύπων, που ολοένα και περισσότερο μου θυμίζουν στοιχειά των Καρπαθίων που πίνουν αίμα, και ο ολιγόωρος εμφύλιος έκανε τα ψυχρά πρόσωπά τους να μου μοιάζουν ακόμη περισσότερο με ζόμπι, παρά με ανθρώπους με καρδιά και αισθήματα· και εγώ θα απαντήσω με την σειρά μου, ότι δεν υποστηρίζω ούτε τον ένα, αλλά ούτε τον άλλο, και είμαι με τον... άνθρωπο. Τον Homo· και δεν εννοώ του γένους Homodoxus. 

O τακτικός 
Αναγνώστης σου



Το Homodoxus είναι ένα γένος σκόρων που ανήκει στην οικογένεια των Tineidae (φωτογραφία) και απαντάται στο Μεξικό και την Γουατεμάλα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/10/23


    Καλά τα είπε "ο τακτικός
    Αναγνώστης σου" για τον Πουτιν. Για την γενοκτονία στην Γάζα έχει να μας πει κάτι ή υποστηρίζει το "δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/23

    Γιατί έχω την εντύπωση ότι το κείμενο είναι ανακοίνωση του State Department

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ