20.10.23

ΟΔΟΣ: «Θα φθάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο»

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Με τον μέσο Έλληνα να κουνά το κεφάλι του, προβλέποντας από τώρα, ότι άκρη δεν θα βρεθεί.


Παραμονές των εκλογών της 21ης Μαΐου από τις κάλπες της οποίας ακόμη και αν δεν είδε κάποιος σαν τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, το Εν τούτω Νίκα, ωστόσο στις μέρες μας ένας Κώστας αυτή την φορά, Καραμανλής με το επώνυμο, της... γνωστής οικογενείας που έλεγε και η διαφήμιση–μπούμεραγκ του ΣυΡιζΑ, εξαγνίσθηκε από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αναβαπτίσθηκε στην πολιτική, αποδοθείς αμίαντος και παρθένος. Τις ίδιες ημέρες στην Γαλλία, επικυρωνόταν από το Ποινικό Εφετείο η καταδίκη του τέως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί (που ήταν από μια ρίζα καταγωγής, Σαλονικιός) σε τριετή φυλάκιση με διετή αναστολή, που σημαίνει ότι τον ένα χρόνο θα πρέπει να μείνει απομονωμένος στην κατοικία του, με βραχιολάκι! 

Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα του «θα φθάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο» και του πελέκεως της Δικαιοσύνης που θα επιπέσει επί αδίκων και υπευθύνων για την τραγωδία στα Τέμπη, 1-2 μέρες προηγουμένως, θύματα του τροχαίου και γονείς άλλων που χάθηκαν, υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, υπηρεσιακών αλλά και πολιτικών παραγόντων.

Με τον μέσο Έλληνα να κουνά το κεφάλι του, προβλέποντας από τώρα, ότι άκρη δεν θα βρεθεί, ασυλία δεν θα αρθεί από κανένα βουλευτή, και το πολύ-πολύ τα σπασμένα να τα πληρώσει κάποιος χαμηλόβαθμος, άντε και κάποια εταιρία σε αποζημιώσεις. 

Συμπτώσεις πολιτικές, δικαστικές και ηθικές, σε μια χώρα που η ίδια η πολιτική της ηγεσία αρνείται να υποβληθεί στην κρίση των θεσμών του κράτους και οχυρώνεται πίσω από τις ευθύνες των άλλων. Όπου δεν υπάρχει Σαρκοζί, αλλά σίγουρα κάποιος σαρκάζει. 

Πόσο μάλλον που μετά τον Σαρκοζί, προστέθηκε στην Μ. Βρετανία η σύλληψη της τέως πρωθυπουργού της Σκωτίας, και μόλις χθες η απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργημάτων στον τέως πρόεδρο των Η.Π.Α Νόναλντ Τράμπ, δισεκατομμυριούχο και εκ νέου υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2024. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Ιουνίου 2023, αρ. φύλλου 117.






2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/10/23

    Η κυρία της φωτογραφίας το ίδιο κίτρινο συνολάκι φορούσε χθες στην παρέλαση; Μάλλον πιστεύει ότι της φέρνει γούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/10/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ