27.9.14

‘‘Κερκόπορτες’’

Απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς:

Το ΔΣ μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη την υπ΄ αριθ. 72/14 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας αποφασίζει κατά πλειοψηφία. Εγκρίνει την τροποποίηση του προϋπολογισμού Δήμου Καστοριάς, έτους 2014, όπως αυτή καταρτίστηκε με την 72/14 απόφαση της οικον. επιτροπής του δήμου.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη λήψη της παρούσας απόφασης, μειοψήφησαν οι Δ.Σ. Νικ. Καραμανίδης, Π. Παπαϊωαννίδης, Θ. Ζήσης και Βασ. Καραϊσκος, οι οποίοι κατέθεσαν την παρακάτω έγγραφη μειοψηφία:

«Οι συνεχείς τροποποιήσεις του προϋπολογισμού, όπου σε κάθε συνεδρίαση να υπάρχει ‘‘εντελώς απαραίτητα’’ και αντίστοιχη τροποποίηση, αναδεικνύουν και επιβεβαιώνουν αντίστοιχα τις δικές μας εκτιμήσεις για έναν προϋπολογισμό επίπλαστο μη ρεαλιστικό και κατ΄ουσία ανεφάρμοστο. Αυτό προκύπτει εξ΄ άλλου και από τη σημερινή τροποποίηση αλλά με μια ιδιαίτερα ξεχωριστή άκρως επικίνδυνη προσπάθεια που επιχειρείται να περάσει με έναν ανεπαίσθητο τρόπο, χωρίς κατ΄ουσία να γίνει αντιληπτό.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στην αύξηση των εσόδων στους με α/α 17 και 18 και με ΚΑΕ 30.7321.04 και 30.7321.05 και με τίτλο, για μεν το πρώτο, ΚΑΕ ‘‘Εργασίες διαρρύθμισης του 1ου γυμνασίου Καστοριάς για μεταστέγαση του 1ου Δημοτικού Καστοριάς, για δε το δεύτερο ΚΑΕ ‘‘Εργασίες διαρρύθμισης στο πρώην ΚΠΕ Καστοριάς για τη μεταστέγαση της Δ/νσης Πολεοδομίας Δήμου Καστοριάς’’, εισάγονται με υπόγειο τρόπο τα παρακάτω:

Για με το πρώτο, εργασίες δηλαδή στο πρώτο γυμνάσιο, ανοίγει όχι μία αλλά πολλές Κερκόπορτες ταυτόχρονα για την απεμπόληση στην κυριολεξία της διεκδίκησης της Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά, με ό,τι αυτό ιδιαίτερα επιζήμιο και εγκληματικό πολιτικά συνεπάγεται για το Δήμο μας, την πόλη αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα.
Η Δημοτική αυτή αρχή, έργο της οποίας είναι η συρρίκνωση του ΤΕΙ, η απώλεια της Αρχιτεκτονικής, έρχεται και επισημοποιεί την απομάκρυνση της Σχολής.

Είχα προειδοποιήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., σε σχετική εισήγηση, ότι θα υποβάλλω μήνυση εναντίον όλων εκείνων που θα επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, αλλά και εναντίον εκείνων που δαπάνησαν περί τα 2.000.000,00 € για την μετατροπή του 1ου γυμνασίου σε σχολή χωρίς αντίκρισμα, αλλά και θα δαπανήσουν ένα πρόσθετο ποσόν για τη μετατροπή του ξανά σε γυμνάσιο.

Σ΄ ό,τι αφορά δε, την αξιοποίηση του πρώην ΚΠΕ από την αρχή ακόμη αυτής της Δημοτικής Αρχής προτείνω την εγκατάσταση Δημοτικών Υπηρεσιών, ως είναι ενδεικτικά η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ΚΕΠ επί της οδού Βαλαλά, παίρνοντας όμως τη σταθερή απάντηση ότι εκεί προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία Δημ. Σχολείου. Επισημαίνω και αναδεικνύω σήμερα για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος με πράξεις, ανεύθυνες και βλαπτικές, ζημιογόνες για τα συμφέροντα των δημοτών, θα ζημιώσει όλους εμάς με ένα ποσό περί τα 80.000,00 με 90.000,00€, όσο δηλαδή είναι και τα ενοίκια από την αρχή της δημ. περιόδου που καταβάλλει σε ΚΕΠ και Δημ. Βιβλιοθήκη».

Αρ. Πρωτ. 22007/25-6-2014
Το έγγραφο εδώ


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Ιουνίου 2014, αρ. φύλλου 746


Σχετικά κείμενα:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/9/14

    Στους κ.κ. Καραμανίδη, Παπαϊωαννίδη, Ζήση και Καραϊσκο, αξίζουν συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/14

    Αυτά επί Χατζησυμεωνίδη.
    Σήμερα, επί Αγγελη;
    Ποια η θέση της νέας Δημοτικής Αρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ