27.4.17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 27.4.2017 | 883

Εκείνος & Εκείνος

Απάντηση ανωνύμου στον ανώνυμο της ΟΔΟΥ

H ΔΕΗ έκανε και πάλι το θαύμα της, αποφάσισε την άμεση πρόσληψη περίπου 2.500 υπαλλήλων για ανασκαφές. Όλοι αυτοί χάρη στις άοκνες προσπάθειες όχι μόνο του κ. Α. Αγγελή αλλά και του κ. Π. Κεπαπτσόγλου, που υποστηρίζεται από τις δημοκρατικές δυνάμεις, θα αναδείξουν τις πασίγνωστες αρχαιότητες του Αμυνταίου, της Πτολεμαΐδας που αγνοούνται παγκοσμίως.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Το διαμάντι [ΙΙ]
Ο Αλέξης είναι το alter ego / η λογοτεχνική περσόνα του Ίωνα Δραγούμη που επανέρχεται τόσο στα ημερολόγια όσο και στο πεζογραφικό έργο του. 

ΟΔΟΣ:
«Λαμπροφόρος νύκτα»
Ο μητροπολίτης Καστοριάς Δωρόθεος χαρακτήριζε την 21η Απριλίου «λαμπροφόρο νύκτα» και καλούσε τους πιστούς να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της χούντας: «Η επανάστασις της 21ης Απριλίου 1967 ήνοιξε την λεωφόρον της ευτυχίας, της γαλήνης, της ευημερίας, της προόδου και της Ειρήνης...».

Το Σκάκι
Πανταχού παρούσες οι βουλευτίνες μας, πανηγύρια (άρχισαν κι αυτά), πρώτες στο χορό (και γιατί όχι, όλα τα κόβουν εκτός από τους μισθούς τους), θυμίζουν προεκλογική περίοδο.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς γράφειν τε και λέγειν

Βιβλίο:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ:
Χρονογραφήματα, δοκίμια και άλλα

Βιβλίο:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΑ:
Θεογονία – Η γένεσις των θεών

Λόγος & Αντίλογος
Νίκου Πρώϊου:
Η κρίση είναι της Παιδείας και όχι της οικονομίας

Λόγος & Αντίλογος
Λαζάρου Νικηφορίδη:
Είπαν… και ακροβολισμοί

ΟΔΟΣ:
«Ο Ιππότης με το ρόδο»
Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen.

-Kastoria International Fur Fair 4-7 Μαΐου

-Μάθημα δημοσιονομικής αρετής

-Διεθνής συνάντηση για την βυζαντινή αγιογραφία

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 27.4.2017 | 883

2 σχόλια:

  1. Ο Ανώνυμος της ενορίας σας1/5/17

    Πράγματι μοναδικό όσο και τεκμηριωμένο το άρθρο της ΟΔΟΥ "Λαμπροφόρος νύκτα".
    Δυστυχώς όμως, ομολογώ ότι έπαψα να εκπλήσσομαι από την εμμονή της Μητρόπολης να μη στέλνει προσκλήσεις και δελτία Τύπου στην ΟΔΟ. Σαν να είναι η εφημερίδα μόνο ο Παναγιώτης Μπαϊρακτάρης, με τον οποίον έχουν-δεν έχουν προσωπικές διαφορές (;) και όχι εκατοντάδες πολίτες της Καστοριάς, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και πιστοί της δικής τους (;) Εκκλησίας.
    Κι άμα απουσιάζαμε από έναν εκκλησιασμό, όπου έστω γίνονται οι ανακοινώσεις, υπόλοιπη ζωή δεν έχουμε; Πού είναι η περιζήτητη συγκατάβασή τους;
    Δράττομαι της ευκαιρίας να εξηγηθώ, προσωπικά τουλάχιστον, και για ένα ακόμη θέμα που έχει σχέση με τις ανακοινώσεις που σχετίζονται με την τοπική Εκκλησία.
    ΟΧΙ, Χριστιανοί μου, δεν ήμουν εγώ που έδωσα την είδηση σε τοπικό μπλογκ, για να ενημερώσω τους Καστοριανούς ότι εγγράφηκε στον κατάλογο των υποψηφίων Μητροπολιτών Αρχιμανδρίτης που έχει δυο-τρία χρόνια στην Καστοριά, παραλείποντας την είδηση ότι στον ίδιο κατάλογο εγγράφηκε (επιτέλους!) και Καστοριανός γνωστός και αγαπητός!
    (Λεπτομέρειες δεν κοιτάω, ακόμη κι αν το βιογραφικό του γράφει Κοζάνη, εκεί θα ήταν το Μαιευτήριο).
    Σημασία έχει να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, γιατί η γελοιοποίηση περιμένει στη γωνία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη; (για τους "υμετέρους")2/5/17

    Είναι γνωστή σ' όλους, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Μητροπόλεως Καστοριάς. Τόσο καιρό, μεταξύ άλλων, δεν απαντά στα αγωνιώδη ερωτήματα του ΕΥΕΡΓΕΤΗ της πόλεως, τον κ. Α. Πηχιών.
    Πράγματι, και την Παττακού να φέρουν, κι όποιον άλλον θέλουν, δε θα εκπλαγούμε!
    -Αληθώς Ανέστη; (για τους "ημετέρους")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ