15.4.17

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2017 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Καστοριάς, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017».
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος κατά την έναρξη της σύσκεψης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τον απαραίτητο συντονισμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τον πρώτο λόγο στη δράση αυτή έχει η Πυροσβεστική υπηρεσία, με την Περιφερειακή Ενότητα να στέκεται αρωγός της, σε οτιδήποτε χρειαστεί. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν διάφορα θέματα όπως: Η υλοποίηση εργασιών για τον προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης στο οδικό δίκτυο. Η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων που υπάρχουν για την υποστήριξη του έργου του πυροσβεστικού σώματος. Εξετάστηκαν τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Η διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και η διαχείριση των συνεπειών τους. Η υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών αν αυτό απαιτηθεί καθώς και άλλα θέματα που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την αντιμετώπιση κινδύνων που ελλοχεύουν από τις πυρκαγιές, ενόψει της νέας θερινής περιόδου. Όπως επισημάνθηκε, εφιστάται η προσοχή κατά την καύση των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, πράγμα το οποίο απαγορεύεται εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις και μόνον κατόπιν ειδικής άδειας που παραχωρείται από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ