30.4.17

Αστυνομικό δελτίο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Καστοριά που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη 87 κιλών

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 μέλη της εγκληματικής ομάδας, 3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί σε περιοχές της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, εγκληματική ομάδα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην χώρα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 5 άτομα, 2 υπήκοοι Αλβανίας, 43 και 53 χρόνων και 3 ημεδαποί 30, 31 και 33 χρόνων, σε περιοχές της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, της ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, εντόπισαν να κινούνται το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 24-4-2017 σε περιοχή της Καστοριάς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ανωτέρω οχήματα, βρέθηκαν στο πρώτο όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος με συνοδηγό τον 31χρονο, 4 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 75 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 87 κιλών, ενώ όπως προέκυψε το δεύτερο όχημα που οδηγούσε ο 33χρονος με συνοδηγό τον 30 χρονο λειτουργούσε για το συντονισμό ως προπομπός του πρώτου οχήματος, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Συνεχιζόμενης της έρευνας, συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του τμήματος Γεν. Υποθέσεων της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής ομάδας που εισήγαγε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας, μέρος της οποίας αποτελεί και η παραπάνω κατασχεθείσα ποσότητα.

Συνελήφθη 29χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης 98,21 κιλών

Συνελήφθησαν στις 18 και 19 Απριλίου σε περιοχές της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, δυο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 29χρονος άνδρας και μία 34χρονη γυναίκα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, εντόπισαν να κινούνται σε περιοχή της Καστοριάς 2 οχήματα, 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο όχημα που οδηγούσε ο 29χρονος, βρέθηκαν 4 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 93 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 98,21 κιλών. Το δεύτερο όχημα αναζητούμενο, εντοπίστηκε σε περιοχή των Γρεβενών εγκαταλελειμμένο από τον οδηγό του και από την έρευνα προέκυψε ότι οδηγός του ήταν 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, που είχε ρόλο συντονιστή-προπομπού, ο οποίος και αναζητείται. Στην συνέχεια σε περιοχή της Θεσσαλονίκης συνελήφθη η 34χρονη ιδιοκτήτρια του δευτέρου οχήματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του 34 χρονου υπηκόου Αλβανίας, οδηγού του δεύτερου οχήματος.

Συνελήφθη 34χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης 32,33 κιλών

Συνελήφθη στις 14-04-2017 σε περιοχή της Καστοριάς, 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, προχώρησαν στη σύλληψη του ανωτέρω. Ο 34χρονος εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες στον κάθετο άξονα Σιάτιστας -Κρυσταλλοπηγής και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 4 σάκοι που περιείχαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 32,33 κιλών.

Εξιχνιάστηκε κλοπή που τελέστηκε στην Καστοριά

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, κλοπή που διαπράχθηκε την 9-4-2017 στην Καστοριά και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών ηλικίας 37 και 56 χρονών και ενός ημεδαπού άντρα 36 χρόνων. Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 37χρονη από κοινού με την 56 χρονη, τις μεσημεριανές ώρες της 9-4-2017 στην Καστοριά, αφού εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων ιδιοκτησίας 44 χρονης ημεδαπής, κατάφεραν με τη μέθοδο της απασχόλησης να αφαιρέσουν είδη ρουχισμού αξίας 120 € περίπου. Έξω από το κατάστημα, τις ανέμενε ο 36χρονος συνεργός τους, ως οδηγός σε αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άλλες συλλήψεις

-Συνελήφθη την π. Δευτέρα 24-4-2017 το βράδυ στην Καστοριά, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Καστοριάς, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, μη νόμιμος μετανάστης, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

-Συνελήφθη την π. Κυριακή 23-4-2017 το βράδυ, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 48χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 4 αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης και Φλώρινας, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή 9.000 €, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο ανωτέρω οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

-Συνελήφθησαν στις 12-04-2017 το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, δυο 40χρονοι ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε να κατέχουν από κοινού 3 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11,6 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

-Στις 12-04-2017 σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Ά.Ορεστικού, συνέλαβαν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας για κλοπή. Συγκεκριμένα, ο 37 χρονος αφού εισήλθε σε κατάστημα-σούπερ μάρκετ στο Ά.Ορεστικό, αφαίρεσε διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στη Διευθύντρια του καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ