12.1.18

Πρόταση δημοτικών συμβούλων Καστοριάς για τις εξελίξεις με την πΓΔΜ


"Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος της Καστοριάς να δίνει χρήματα των Καστοριανών σε καθαρά αντεθνικές εκδηλώσεις -η λέξη Μακεντόντσκι μέσα στα τραγούδια φτάνει για να καταλάβουμε, δεν χρειάζεται άλλη" [...] Λόγος & Αντίλογος 10.9.2015".

Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς


Καστοριά 12 Ιανουαρίου 2018

Κύριε πρόεδρε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανακύψει ξανά ένα μείζον θέμα για τη χώρα μας, αυτό της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Ενημερωθήκαμε ότι το συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε χτες και προχώρησε σε έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Επιθυμούμε να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση του 1992 που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και κάθε παράγωγό του από τα Σκόπια καθώς επίσης να απαλειφθούν από το σύνταγμα της χώρας αυτής όλες οι αλυτρωτικές αναφορές».

Επειδή το θεωρούμε το θέμα σοβαρό και υψίστης σημασίας σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο με την εισαγωγή ως θέμα: την υιοθέτηση του ψηφίσματος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς.

Με τιμή
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας

Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος, Χρήστος Παρχαρίδης, 
Πέτρος Τόσκος, Δημήτριος Μουτίδης, 
Άννα Ιωσηφίδου-Παπαδοπούλου, Βασίλειος Βελλίδης 



Σχετικά: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ