6.8.18

Νέες ανακοινώσεις σχετικά με το νερό




Π.Ε. Καστοριάς:
6.8.2018
Άρση περιορισμών χρήσης νερού 
ανθρώπινης κατανάλωσης οικισμού Δισπηλιού

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι μετά τις επανορθωτικές ενέργειες για την αποκατάσταση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του οικισμού Δισπηλιού και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΚ, σε δείγματα των πηγών / δεξαμενών, που τροφοδοτούν το δίκτυο και σε δείγματα επιλεγμένων σημείων του δικτύου ύδρευσης, έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή περιορισμών στην χρήση του νερού.
Ως εκ τούτου αίρεται κάθε περιορισμός στην χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Δισπηλιού, ο οποίος είχε επιβληθεί την 13η/07-2018.


Δήμος Καστοριάς
6.8.2018
Μετά την γνωστοποίηση της γενικής διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Κοινότητας Καστοριάς προς την Δ.Ε.Υ.Α Καστοριάς, γνωστοποιούμε στους δημότες της περιοχής του Δισπηλιού, πώς με βάση το επισυναπτόμενο έγγραφο ("εδώ" και "εδώ"), αίρονται οι περιορισμοί στη χρήση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στον οικισμό του Δισπηλιού.



ΔΕΥΑ Καστοριάς
6.8.2018
Σύμφωνα με σημερινό έγγραφο του τμήματος περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου, αίρονται οι περιορισμοί χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στον οικισμό Δισπηλιού που είχαν επιβληθεί από τις 13/07/2018. Ως εκ τούτου το νερό του οικισμού Δισπηλιού είναι πόσιμο και κατάλληλο για κάθε χρήση.


Δήμος Άργους Ορεστικού
6.8.2018
Απόλυτα ασφαλές το νερό στην Τ.Κ. Αμπελοκήπων

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας, με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε σχέση με τα άκυρα και ανεύθυνα δημοσιεύματα περί μη καταλληλότητας του πόσιμου νερού της Τ.Κ. Αμπελοκήπων και της δέσμευσής μας για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εργαστηριακών αναλύσεων, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν στις 02/8/2018, όχι μόνο για την τοπική κοινότητα Αμπελοκήπων αλλά και για όλες τις τοπικές κοινότητες, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ Γ1(δ)/ΓΠ οικ.67322/06.09.2017 (ΦΕΚ 3282/19.09.2017 τεύχος Β΄), που αφορά την ελεγκτική παρακολούθηση με όλες τις παραμέτρους.

Αναλυτικά, οι μετρήσεις για την τοπική κοινότητα Αμπελοκήπων έχουν ως εξής :

-Τετραχλωροαιθένιο & Τριχλωροαιθένιο: 0,30 μg/l (όριο: 10)
-Τριχλωροαιθένιο (TCE): Δεν ανιχνεύθηκε
-Τετραχλωροαιθένιο (PCE): 0,30 μg/l (όριο: 10)

Ως εκ τούτου, το νερό τόσο στην τοπική κοινότητα Αμπελοκήπων, όσο και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες και την δημοτική κοινότητα Άργους Ορεστικού, είναι απόλυτα ασφαλές για πόση και οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως άλλωστε διαχρονικά διασφαλίζει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, τόσο με τους συνεχείς ελέγχους του από επώνυμα από τον ΕΣΥΔ πιστοποιημένα εργαστήρια όσο και με τις αδιάκοπες προσπάθειες και παρεμβάσεις του".
Η αναλυτική έκθεση αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων της 2ας Αυγούστου "εδώ".



Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Είπα ξείπα6/8/18

    Είναι ασφαλές το νερό, επειδή υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ανάλυση, ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ημέρας???!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ