6.8.18

Π.Ε. Καστοριάς: "Μη ασφαλές το νερό" - Δήμος Ά. Ορεστικού: "Ασφαλές το νερό"
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
6.8.2018
Περιορισμός χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης οικισμού Αμπελοκήπων

"Από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι, μετά τη διαπίστωση υπέρβασης των παραμετρικών τιμών τριχλωροαιθενίου και τετραχλωροαιθενίου, σε δείγμα νερού από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αμπελοκήπων, το όποιο έλαβε η υπηρεσία, στις 27-07-2018 και μέχρι την πιστοποίηση αποκατάστασης της ποιότητας του, επιβάλλεται περιορισμός στη χρήση του νερού του προαναφερόμενου οικισμού ως προς την πόση και κάθε οικιακή χρήση (εκτός της χρήση στα αποχωρητήρια)".

* * *

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
6.8.2018
Αποτελέσματα νέων αναλύσεων

"Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, με απόλυτη υπευθυνότητα, όπως πάντα, ενημερώνει τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μηλίτσας, ότι όλα όσα έχουν αναφερθεί από τη δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς σχετικά με τη μη καταλληλότητα του πόσιμου νερού είναι αμφισβητούμενα.

Ο δήμος διενεργεί συνεχείς τακτικές μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πτωτική τάση από την προηγούμενη μέτρηση που έγινε στις 23/07/2018 με τιμή (3 mg/l σε τετραχλωροαιθένιο).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων (02/08/2018), η τιμή σε περιεκτικότητα τετραχλωροαιθένιου είναι σχεδόν αμελητέα.

Στις επόμενες ώρες θα δημοσιοποιηθούν τα πρωτότυπα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων, από το συνεργαζόμενο με το δήμο εργαστήριο που είναι πιστοποιημένο από τον ΕΣΥΔ.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού επιφυλάσσεται ότι θα πράξει τα νόμιμα προστατεύοντας την αξιοπρέπεια, το ήθος του, τους δημότες και τους θεσμούς".


Σχετικά:

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/8/18

  Απλώς, πήρε άδεια το προσωπικό του [.....] και υπολειτουργεί η επιχείριση. Κι έτσι, δε μολύνει τόσο τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως όταν λειτουργούσε κανονικά.
  ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ.
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ.
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/8/18

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ