23.3.19

Πρόσωπα 2018: Έγραψαν | Δήλωσαν το 2018



Έγραψαν το 2018


Πέφτω από τα σύννεφα! Σοβαρός άνθρωπος υποτίθεται! Ψηφίστηκε από τους Θεσσαλονικείς (Μακεδόνες όντες) δήμαρχός τους!!! Και τι κάνει; Δηλώνει ότι στην Καστοριά και τη Φλώρινα μιλάμε τα σλαβομακεδόνικα!!!! (*)
Ποια είναι αυτή η γλώσσα αλήθεια; Από πού προέρχεται; Από τα Σλάβικα; Από τα Βουλγάρικα; Μήπως από την αρχαία γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος;
Αυτή η στάση, συνιστά προσβολή τουλάχιστον για την Καστοριά. Μπορεί κάποιοι να μην το βλέπουν έτσι. Μπορεί κάποιοι να συμπλέουν!
Να βγουν και να το δηλώσουν, ευθαρσώς χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και ας είναι υπόλογοι σ’ αυτούς που έπεσαν για την Μακεδονία σ’ αυτά τα χώματα.
Για όσο πάντως εγώ θα είμαι Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος, τουλάχιστον στο γραφείο μου.

Σωτήρης Αδαμόπουλος
αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς | Μάϊος 2018 | facebook

(*) Γ. Μπουτάρης: Οι κάτω από τον Όλυμπο Έλληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα. Δεν ξέρουν ότι τα χωριά της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Έδεσσας, της Αλμωπίας, σ’ αυτά τα χωριά τα σλαβομακεδόνικα τα μιλάνε και τα μιλάνε σαν μια κανονική γλώσσα.
Δημοσιογράφος Σκάϊ: Τα μιλάνε, πώς δεν τα μιλάνε. Το ξέρουμε.


Δήλωσαν το 2018


α) Εμείς είπαμε ότι θα παραιτηθούμε αν θα υπάρξει πώληση της ΔΕΗ. Πώληση σημαίνει ότι κάποιος πούλησε και κάποιος αγόρασε. Υπάρχει κάποιος που αγόρασε; Αν υπάρξει αγοραστής εμείς θα παραιτηθούμε!
β) «Ο δεύτερος φορέας διαχείρισης λιμνών με έδρα την Καστοριά “γεννήθηκε” διαψεύδοντας Κασσάνδρες και κινδυνολόγους. “Ήταν δίκαιο κι έγινε”

Θεόδωρος Καρυπίδης
περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας | Ιανουάριος 2018

* * *

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αναιρείται ο νόμος 4109/2013 της προηγούμενης κυβέρνησης που καταργούσε το φορέα διαχείρισης της λίμνης της Καστοριάς και δημιουργείται φορέας με την επωνυμία “ Βόρα-λιμνών δυτικής Μακεδονίας” που αφορά 19 περιοχές Natura, με έδρα την Καστοριά.

Ολυμπία Τελιγιορίδου
βουλευτής Καστοριάς - υφυπουργός | Ιανουάριος 2018


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Ιανουαρίου 2019, αρ. φύλλου 967

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ