2.7.19

Ανακοίνωση ΝΕ ΣυΡιζΑ ΚαστοριάςΕίναι γνωστό στην τοπική κοινωνία πως εδώ και τρία χρόνια η ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς έδωσε έναν επίμονο, δίκαιο και διαρκή αγώνα για την μεταστέγαση σε δημόσια κτήρια όλων των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια ιδιωτών. Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τόσες θυσίες, ήταν υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίξαμε την επιστροφή της ΔΟΥ Καστοριάς στο κτήριο από το οποίο εκδιώχθηκε πριν 17 χρόνια, από το κτήριο δηλαδή που στεγάζει σήμερα την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και ανήκει στο …υπουργείο Οικονομικών!

Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε μια διαδικασία για μεταφορά της ΔΟΥ σε νέο κτήριο ιδιωτών μέσω ενός διαγωνισμού, τον οποίο από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε. Ο διαγωνισμός αυτός, όπως όλοι γνωρίζουν, έπρεπε να ακυρωθεί γιατί:

α) Πριν την διενέργεια του διαγωνισμού προηγήθηκε εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη στην οποία καθιστούσε σαφές πως έπρεπε να διακοπεί κάθε διαδικασία ενοικίασης και μετεγκατάστασης υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια.

β) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3130/13 η επιτροπή στέγασης έπρεπε να χαρακτηρίσει άγονη την διαδικασία του διαγωνισμού -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- με ασύμφορο αποτέλεσμα διότι δεν μετείχε στο διαγωνισμό ικανός αριθμός μειοδοτών προς ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Στην περίπτωσή μας, όπως είναι γνωστό, υπήρξε ένας και μοναδικός μειοδότης !

γ) Το κτήριο με το οποίο συμμετείχε ο ιδιώτης στον διαγωνισμό, την περίοδο που αυτός διενεργήθηκε, έβριθε πολεοδομικών παρανομιών σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε η πολεοδομία Καστοριάς εκ των υστέρων, και ως εκ τούτου έπρεπε να τεθεί αυτομάτως εκτός διαγωνισμού.

δ) Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού το ακίνητο που θα στεγάζει την ΔΟΥ πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης, πράγμα που δεν τηρήθηκε.

Αλλά ακόμα και αν όλα αυτά δεν ίσχυαν, σύμφωνα με τον Ν. 3130/13, από την στιγμή που παραχωρήθηκε δημόσιο κτήριο για την στέγαση της υπηρεσίας μετά την παραχώρηση από τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδη 1.400 τετρ. μέτρων στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, έπρεπε να μεταφερθεί εκεί, πόσο μάλλον που το κτήριο αυτό, όπως προείπαμε, ανήκει...στο υπουργείο Οικονομικών! Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν ακόμα και αν υπάρχει σύμβαση εκμίσθωσης με ιδιώτη, αν βρεθεί δημόσιο κτήριο για να στεγάσει την υπηρεσία, τότε αυτόματα λύνεται η μίσθωση χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης.

Μας προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, που παρόλα όσα αναλύσαμε παραπάνω και είναι εις γνώση των αρμοδίων, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) του κ. Πιτσιλή αποφάσισε, ενάντια στα συμφέροντα του δημοσίου, το οποίο υποτίθεται εκπροσωπεί, να μεταστεγάσει την ΔΟΥ σε νέο μισθωμένο κτήριο ιδιωτών ενώ θα μπορούσε να στεγαστεί σε τελείως δωρεάν κτήριο!

Μπορεί να ήμασταν εκκωφαντικά μόνοι μας ως ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς σε όλη αυτήν την προσπάθεια και να δεχθήκαμε ποικίλα πυρά από διάφορες κατευθύνσεις και συμφέροντα αλλά δηλώνουμε δημόσια πως όλα αυτά δεν μας πτοούν και δεν θα υποστείλουμε την σημαία του δίκαιου και τίμιου αυτού αγώνα, ακόμα κι αν η ΔΟΥ μεταφερθεί σε νέο ιδιωτικό κτήριο.

Ήδη η υπόθεση έχει φτάσει στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα. Παπασπύρου η οποία δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος μελετώντας κάθε πτυχή της αλλά και τον ρόλο του κάθε εμπλεκόμενου μέλους. Οπότε ας μην βιάζονται να πανηγυρίσουν ορισμένοι ενάντια στα συμφέροντα του δημοσίου και των πολιτών.

ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς


* * *

Ανακοίνωση

του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και τους συναλλασσόμενους με τη Δ.Ο.Υ Καστοριάς, ότι μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς, στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., για θέματα που αφορούν τον κλάδο και την άσκηση της καθημερινής μας δραστηριότητας, λάβαμε επιστολή στην οποία μας γνωστοποιείται ότι:
Η μετεγκατάσταση της Δ.Ο.Υ Καστοριάς αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Ιουλίου και επομένως γίνεται γνωστό ότι , από 1η Αυγούστου 2019, η υπηρεσία θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη όλων των τμημάτων ,στο πολυώροφο κτίριο της οδού Καραολή 10, Καστοριά.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ