13.10.20

Απόψε στις 20:30 απ' ευθείας η τελετή αποκαταστάσεως της οικίας Παύλου Μελά από το υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΤο υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει την τελετή αποκατάστασης της οικίας του Παύλου Μελά, σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στις 20:30. Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της υγειονομικής προστασίας.  

Οι πρώτες ενέργειες για την αποκατάσταση της οικίας, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδιά του, έγιναν τον Αύγουστο του 2019, ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και από τον Φεβρουάριο άρχισαν οι εργασίες αποκαταστάσεως της επαύλεως.
Για την ολοκλήρωση του έργου υπήρξε συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η επικαιροποιημένη μελέτη αποκαταστάσεως από την ομάδα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ», που κάλυψε με χορηγία της το κόστος των εργασιών αποκαταστάσεως του μνημείου.
Η οικία Μελά θα λειτουργήσει ως ένα μνημείο ζωντανής ιστορίας ώστε οι νεώτερες γενιές να γνωρίσουν τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον εύελπι, τον έλληνα αξιωματικό, τον μάρτυρα του μακεδονικού αγώνα Παύλο Μελά, μέσα από τα προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία δωρίστηκαν από τους συγγενείς του.
Η οικία έχει μεταβιβαστεί στην κυριότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έπειτα από δωρεά που έκανε η γνωστή γλύπτρια κα Ναταλία Ιωαννίδου, εγγονή και κληρονόμος του Παύλου Μελά, η οποία διατηρεί τη μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη προς την Πατρίδα.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά πιο κάτω:
(έναρξη σύνδεσης στις 20:00 - έναρξη εκδήλωσης στις 20:30)
 

Σχετικά:3 σχόλια:

 1. Σ.Ε.13/10/20

  Αγαπητή ΟΔΟΣ, σ' ευχαριστούμε θερμά που μας δίνεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε αυτή τη χαρά!!! Περιμέναμε τόσα χρόνια να συμβεί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι όμως είμαι σίγουρος πως κάποιοι "τα 'χουν βάψει μαύρα μ΄ αυτήν" την εξέλιξη. Θα περίμεναν να το καταπιεί η αδιαφορία η λήθη και η καταστροφή το σπίτι του ήρωα Παύλου και της Ναταλίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος15/10/20

  Να μην ξεχάσει να πάει κι ο επιτελικός πλέον Μητρετώδης....

  Έρρωσθε οι αρνησιμαχούντες

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ