20.6.23

ΟΔΟΣ: «Ενωμένοι»

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 6.4.2023 | 1169

Τον χορό των πολιτικά πρωτοφανών δηλώσεων στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που κλιμακώνονται από την ημέρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην Καστοριά ειδικά, τον κρατούν όλοι καλά (από την ανάποδη). 

Μόλις δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (για δύο θητείες και ως εκ τούτου έμπειρος), διάλεξε την δήλωση «Ο πόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα παραμένει, αλλά η ζωή συνεχίζεται»· μια δήλωση που διατηρείται στην ιστοσελίδα του βουλευτή. 

Όχι βέβαια για να συμβεί κάτι το συνταρακτικό και κοσμογονικό στην Καστοριά για το γενικό καλό. Αλλά για να παρουσιάσει ο ίδιος τις σημαντικές πολιτικές δραστηριότητές του το διήμερο εκείνο -που πραγματοποιήθηκε και το τρισάγιο στα Τέμπη:  «Ο πόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα παραμένει, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Το τελευταίο διήμερα παραβρέθηκα: 1) στην υποδοχή και φιλοξενία 15 μαθητών του Ιδιωτικού Επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου της Χίου 2) στην εκδήλωση του Παραρτήματος Καστοριάς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας 3) στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας του Συλλόγου Πευκοφύτου με ομιλήτριες επιστήμονες του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου και βεβαίως 4) στον χορό του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Άργους Ορεστικού». 

Η δήλωση αυτή του τοπικού βουλευτή οφείλεται στην πιο ανώδυνη εκδοχή της σε γκάφα, αλλά δεν είναι προφορική, είναι γραπτή, αναρτημένη στο διαδίκτυο και διατηρείται. Εκφράζοντας μια αδιαφορία ή και κυνικότητα. Που ακόμη και εάν απ’ αυτήν υποφέρουν οι πάντες, δεν την διαδίδουν κι' όλας, ειδικά για να εξηγήσουν τον λόγο που δεν αρνήθηκε να παρευρεθεί στην εκδήλωση του Πευκοφύτου. 

Σαν να μην έφθαναν τα λεκτικά του κ. Τζηκαλάγια, λίγες ημέρες αργότερα, σε αίθουσα καφέ – μπαρ – ζυθεστιατορίου – κέντρου διασκέδασης της Καστοριάς, ήτοι σε συνθήκες διωγμού του Λόγου, (ελλείψει Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Καστοριάς –κάτι που κανείς δεν σχολίασε), η υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, κυρία Μαρία Αντωνίου (την οποία όπως και το γραφείο, διατήρησε με πείσμα ο πρωθυπουργός που υπόσχεται ότι θα τα αλλάξει όλα και θα φέρει την...  διαφάνεια και την ψηφιακή Ελλάδα), σε ιδιωτική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας με θέμα "Γυναίκα και πολιτική", που διοργάνωσε ιδιωτικά (;) η ίδια με τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ ότι είναι «επικεφαλής» (!) του γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού και ως πρώην βουλευτής έκανε και η ίδια χαρακτηριστικές δηλώσεις. 

Του στυλ «είμαι βαθύτατα συγκινημένη, φαίνεται» (!) «από αυτήν την αγάπη, που βλέπω» «εεε θέλω στην τοποθέτηση μου να πω αρκετά πράγματα», «στο κομμάτι» (!) «που συζητάμε» «οι γυναίκες στην πολιτική». Και αντί να υπάρξει αντίδραση,  οι παρευρισκόμενες και παρευρισκόμενοι, συνέχισαν να ποτίζουν κατάσταση της Καστοριάς. 

Και αργότερα, άρπαξε το μικρόφωνο και ο νυν βουλευτής κ. Ζήση Τζηκαλάγιας, που ξεκαθάρισε από το μικρόφωνο «δεν σηκώθηκα για χαιρετισμό αλλά για να χαιρετίσω πρώτα την Μαρία την Αντωνίου και όλους εσάς που είστε εδώ παρόντες». Ο οποίος μίλησε θετικά για την Μαρία την Αντωνίου, και επίσης για τις εκλογές που θα γίνουν, σε ένα, δύο μήνες (!), και βεβαίωσε ότι θα πάμε στις εκλογές μαζί ενωμένοι. Προφανώς τόσο ενωμένοι όπως και τώρα είναι. 

Και στην συνέχεια του πήρε το μικρόφωνο η ενωμένη και άρχισε να καλεί στο «βήμα» τον πρόεδρο, την αντιπεριφερειάρχη που είχε φύγει, την Αγνούλα. Και άλλα ανήλικα του κομματικού σωλήνα ή όχι. Και έτσι η Καστοριά ξανά προς την δόξα τραβά, διότι εκτός από ενωμένοι, ίσως είναι και αποφασισμένοι, εκεί οι της αφρόκρεμας της Καστοριάς. 



Φωτογραφίες: (επάνω) τρισάγιο στα Τέμπη, (κάτω) στο κέντρο διασκέδασης της Καστοριάς.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Απριλίου 2023, αρ. φύλλου 1169.

Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ