17.10.23

ΟΔΟΣ: Θαύματα δεν υπάρχουν, σπουδάγματα όμως ναι.

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
25.5.2023 | 1176


Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ήταν στημένο, κομμένο και ραμμένο για να οδηγήσει στην συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού από την αρχή αποκλείστηκε κάθε εναλλακτική. 



ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ της περασμένης Κυριακής, η Καστοριά ανέδειξε αδιαμφισβήτητα βουλευτή την κυρία Μαρία Αντωνίου, με την ιστορικά πολύ γνωστή έως τώρα πολιτική της διαδρομή. 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ σταυρών προτίμησης που χωρίζουν την ίδια από τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια που κατέλαβε καταϊδρωμένος την δεύτερη θέση και των σταυρών προτίμησης που την χωρίσουν απ’ αυτούς της τρίτης υποψήφιας κ. Αγνής Κανδύλη-Μυκωνιάτη είναι δεδομένα που ενισχύουν τις υποθέσεις που έγιναν προεκλογικά [1]. 

ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ όχι μόνο το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ήταν «στημένο», κομμένο και ραμμένο για να οδηγήσει στην συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού από την αρχή αποκλείστηκε κάθε εναλλακτική. 

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ η Νέα Δημοκρατία, που έστησε αυτό το ψηφοδέλτιο, δεν επιθυμεί την αναβάθμιση της Καστοριάς μέσα από την πραγματική ανανέωση προσώπων. 

ΚΑΘΩΣ με τα χρησιμοποιημένα υλικά δεν μπορεί να μαγειρευτεί άλλη συνταγή. 

ΕΚΤΟΣ κι αν γίνει θαύμα. 

ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ, θαύματα δεν υπάρχουν, σπουδάγματα όμως ναι. 

Η ΚΥΡΙΑ Μαρία Αντωνίου το 2019 διατηρήθηκε στα πολιτικά πράγματα της Καστοριάς με την ανάθεση στην ίδια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη με αρχική εξήγηση –για όσους την λησμόνησαν– αυτής της παρεμβατικής στα τοπικά πράγματα ενέργειας, την επιμέλειά της στην διαδικασία… εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφορικά με την εμπορική επωνυμία του όρου "Μακεδονία" [2]. 

ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ χρόνια που ακολούθησαν επισκίαζε συχνά τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια, εκλεγμένο βουλευτή του ίδιου κόμματος. Με τις ευλογίες του κεντρικού κόμματος προφανώς. 

Ο κ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ με την σειρά του, με όρους πολιτικής, υποτάχθηκε ελαφρώς μοιρολατρικά σ’ αυτή την βουλευτική του ομηρεία. 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ορθώνοντας ανάστημα, αφ’ ενός απαιτώντας την διακοπή κάθε τυχόν παράλληλης δράσης που θα μπορούσε να υπονομεύει την λαϊκή ετυμηγορία. 

ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ, δεν αντέδρασε, απαιτώντας έργα για την Καστοριά, και πάντως όχι επαιτώντας την εύνοια των κεντρικών ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο ΙΔΙΟΣ όχι μόνο δεν άκουσε τις παραινέσεις και τις ανιδιοτελείς κριτικές, αλλά αντίθετα έκανε «πέρα» τους αμφισβητίες της πρακτικής του που επιβράβευσε ένα ιδιόρρυθμο δυαδικό σύστημα βουλευτικής συμβασιλείας. 

ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ σε μια εικονική, πλαστή πραγματικότητα, φαινομενικής βουδιστικής καλοσύνης. 

‘Η ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ενάρετης κοινοκτημοσύνης του «όλα καλά» και… «μαζί ενωμένοι».

Ο ΚΟΣΜΟΣ της Καστοριάς δεν δικαιολόγησε την πρακτική του, την ερμήνευσε ως αδυναμία. 

ΚΑΙ ΕΤΣΙ πλήρωσε βαρύ το τίμημα αυτών των επιλογών και καταστάσεων στην κάλπη της π. Κυριακής, που αναγορεύουν για βουλευτή σε 3η θητεία την κυρία Μαρία Αντωνίου. 

ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ δείχνουν στον ίδιο τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει για να διασώσει το κύρος του και την υστεροφημία του. Ενώ θα μπορούσε να έχει από καιρό δρομολογήσει την διαδοχή του και να αναδειχθεί σε κομματικό ευπατρίδη. 

ΕΚΤΟΣ κι αν πιστεύει ότι πρέπει ακόμη να συνεχίσει να αναζητεί το πεπρωμένο του για μια 3η επανεκλογή. 


* * *



Η κυρία Μαρία Αντωνίου το 2019 διατηρήθηκε στα πολιτικά πράγματα της Καστοριάς με την ανάθεση στην ίδια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη με αρχική εξήγηση –για όσους την λησμόνησαν– αυτής της παρεμβατικής στα τοπικά πράγματα ενέργειας, την επιμέλειά της στην διαδικασία... εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφορικά με την εμπορική επωνυμία του όρου  "Μακεδονία" 


* * *

ΠΑΝΤΩΣ σε ανάρτησή του, την επόμενη των εκλογών, με ένα σχόλιο που περιείχε μόνο υπαινικτικό νόημα, αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι ο ίδιος ήταν που τον υποστήριξε στην εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, εν αντιθέσει προφανώς με κάποια άλλη. 

ΑΛΛΑ  και ότι υπονομεύτηκε από την αρχή της εκλογής του το 2019, εννοώντας προφανώς την αντίπαλό του, όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ποιον άλλο μπορεί να εννοεί; 

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ανακοίνωση υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου, στην Καστοριά, που είναι ανύπαρκτο μεν, αλλά ο ίδιος χαρακτήρισε ως… πλούσιο, υποστηρίζοντας ότι ο «τόπος μας» έχει μετατραπεί σε ένα... «μεγάλο εργοτάξιο». 

ΕΝΩ εστιάζοντας ειδικά στην σήραγγα της Κλεισούρας κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος κατέχει τους τίτλους και τις περγαμηνές. 

ΜΟΝΟ εμμέσως και ασαφώς δήλωσε την πρόθεσή του να «μιλήσει» μετά τις επόμενες εκλογές. 

ΑΙΧΜΗ που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως με την έννοια ότι επιτρέπει στον καθένα να υποθέσει ότι υπό προϋποθέσεις, ίσως και να σιωπήσει. 

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ σε σεισμό που έγινε στην Ελλάδα και φαίνεται να λησμόνησε ότι η Ν.Δ. –αν και αφίχθηκε δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης (τρόπος το λέγειν δύο) σημείωσε αισθητή μείωση (-3,39%) του ποσοστού της στην Καστοριά συγκριτικά με το 2019 (ενώ η Ν.Δ. αύξησε θεαματικά τα ποσοστά της σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα).

ΟΠΩΣ και στο γεγονός τι ένας μεγάλος αριθμός έγκυρων ψηφοδελτίων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας (2.157 ψηφοδέλτια), δεν είχαν σταυρό προτίμησης [1]. 

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ και με τα άλλα, όπως και με δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με την λίστα, η Καστοριά… γύρισε σελίδα. 

ΠΙΣΩ στο… 2012. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή.

ΟΤΑΝ τότε η κυρία Μαρία Αντωνίου μιλούσε για τα «παντελόνια» υπουργών που δεν τιμούσαν ή δεν άξιζαν αυτοί που δεν τηρούσαν τις υποσχέσεις για τη λειτουργία του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά. 

ΕΠΙ κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας φυσικά.

ΟΠΟΤΕ όλοι περιμένουν πλέον, τις πράξεις της από την θέση ισχύος που... ανέκτησε.



[1] Μ. Αντωνίου: 6.121, Ζ. Τζηκαλάγιας: 3.512, Α. Κανδύλη: 2.379. Χωρίς σταυρό: 2.157.
Ποσοστά ΝΔ: 
2023: 46,84% (-3,39%), 2019: 50,23%.

[2] «Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία», είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου το 2019.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/10/23

    Λάλησε πάλι ο πρώην βουλευτής για να πεί όπως η κερατωμένη Shakira πόσο τον αδικήσαμε που τον στείλαμε στο σπίτι του παρά το μεγαλοπρεπές έργο του ως βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ