17.4.17

Συλλήψεις

Σύλληψη 22χρονου για απόπειρα κλοπής από οικία 

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς συνέλαβαν 22χρονο υπήκοο Αλβανίας για απόπειρα κλοπής σε οικία.
Συγκεκριμένα, προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν βραδινές ώρες στις 11-04-2017 τον 22χρονο και ένα ακόμη άγνωστο άτομο, το οποίο αναζητείται, να έχουν εισέλθει σε οικία ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, αφού προηγουμένως είχαν παραβιάσει παράθυρο αυτής, με σκοπό την κλοπή. Όπως προέκυψε ο 22χρονος που συνελήφθη άμεσα βρισκόταν παράνομα στη χώρα, ενώ προανάκριση ενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Σύλληψη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος 

Συνελήφθη στις 5 Απριλίου 2017 το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς, 50χρονη ημεδαπή για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ Καστοριάς στην οικία της 50χρονης στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς διαπιστώθηκε να έχει προβεί σε κλοπή ρεύματος, παραβιάζοντας τον μετρητή ρεύματος, προκαλώντας έτσι στη επιχείρηση συνολική ζημία 7.760 ευρώ περίπου. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Σύλληψη για διακίνηση 106,27 κιλών κάνναβης

Συνελήφθησαν την Κυριακή των Βαΐων (10-04-2017) το απόγευμα και την Μεγάλη Τρίτη (11-04-2017) το πρωί σε περιοχές των Γρεβενών, δυο (2) ημεδαποί, 34 και 28 χρόνων αντίστοιχα, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Καστοριάς, της ομάδας πάταξης διασυνοριακού εγκλήματος του τμήματος συνοριακής φύλαξης Μεσοποταμίας και του τμήματος συνοριακής φύλαξης Νεστορίου, εντόπισαν σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 34χρονος ως οδηγός και ο 28χρονος ως συνοδηγός. Οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησης του ανωτέρω οχήματος με τη συνδρομή και αστυνομικών της διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προαναφερόμενοι, αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχό τους στον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας οδού Γρεβενών, εγκατέλειψαν το όχημά τους και διέφυγαν πεζή. Εντός του οχήματος βρέθηκαν πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν ενενήντα δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 106,27 κιλών.
Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της διεύθυνσης αστυνομίας Γρεβενών, εντόπισαν άμεσα στην ευρύτερη δασική περιοχή των Γρεβενών τον 34χρονο-οδηγό του οχήματος και τον συνέλαβαν. Συνεχιζόμενης της επιχείρησης και μετά από επισταμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. της διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών εντόπισαν στις 11-04-2017 το πρωί στην πόλη των Γρεβενών και τον 28χρονο-συνοδηγό του οχήματος, τον οποίο επίσης συνέλαβαν. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ