29.4.17

39,65 € τo κόστος των διοδίων στην Ιονία Οδό

Ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη την λειτουργία τους οι δύο πρώτοι σταθμοί διοδίων στην Ιoνία Οδό. Πρόκειται για τα διόδια Αγγελοκάστρου ο οποίος βρίσκεται λίγο νοτιότερα του Αγρινίου και τα διόδια του Κουβαρά, ο οποίος εξυπηρετεί την κίνηση από την Ιoνία Οδό προς το Αγρίνιο.
Ο σταθμός του Κουβαρά θα χρεώνει σε αυτή τη φάση μόνο το ρεύμα από Αγρίνιο προς βορρά και όχι όσους έχουν ήδη πληρώσει διόδια στο Αγγελόκαστρο κατευθυνόμενοι προς την πόλη του Αγρινίου.
Μέχρι το καλοκαίρι θα  ακολουθήσουν τα διόδια Τερόβου, Μενιδίου και Κλόκοβας. Στα διόδια του Τερόβου, ανάμεσα στα Ιωάννινα και την Φιλιππιάδα, η “Ιονία Οδός” θα χρεώνει τα Ι.Χ. 3,05 €. Στο Μενίδι, ανάμεσα στην Άρτα και την Αμφιλοχία θα χρεώνει τα Ι.Χ. με 2,95 €, και στην Κλόκοβα θα χρεώνει 2,95 € στα Ι.Χ.
Συνολικά, ολόκληρη η διαδρομή Ιωαννίνων-Αντιρρίου θα κοστίζει για τα Ι.Χ. 12,45 €. Αν προστεθούν τα διόδια του Μαλακασίου (Μετσόβου) (2,40€), (τα διόδια στα Δροσοχώρια, δίπλα από τα Ιωάννινα δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη), της γέφυρας Αντιρρίου- Ρίου  (Ι.Χ. 13,30 €) και τα διόδια Πάτρας-Κορίνθου  (11,50 € για τα Ι.Χ.), τότε η διαδρομή Καστοριάς-Ιωαννίνων-Ρίου-Αθήνας για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει τουλάχιστον 39,65 €! (χωρίς την λειτουργία των διοδίων Δροσοχωρίων, ή νέων διοδίων στην Π.Ε. Καστοριάς.
Η ημερομηνία λειτουργίας των επόμενων σταθμών διοδίων δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Μέχρι στιγμής η λειτουργία των διοδίων Κλόκοβας φέρεται να συνδέεται με την παράδοση των πρώτων 10 χλμ. του έργου (Αντίρριο-Κλόκοβα), που τοποθετείται στα μέσα Μαΐου. Οι άλλοι δύο σταθμοί θα λειτουργήσουν λογικά όταν παραδοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα του έργου. Υπενθυμίζεται ότι στο βόρειο κομμάτι της Ιονίας Οδού βρίσκεται σε κυκλοφορία το τμήμα από Σελλάδες (Παράκαμψη Άρτας) έως Πέρδικα Ιωαννίνων, μήκους 53 χλμ. Λείπουν όμως τα τμήματα Κρικέλου και Αβγού (συνολικά περίπου 40 χλμ.), τα οποία εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα αρχές Ιουνίου.

Σχετικά: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των νέων σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ