2.10.17

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των νέων σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού



■ Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, και ζητούν την μερική αναστολή και ακύρωση της από 29 Μαΐου 2017 απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για την σύσταση νέων σταθμών διοδίων.
Συγκεκριμένα ζητούν να καταργηθεί η εν λόγω υπουργική απόφαση κατά το σκέλος που προβλέπει την λειτουργία: α) του σταθμού διοδίων 10 χλμ έξω από τα Ιωάννινα και 29 χλμ από το Μέτσοβο, στην Παμβώτιδα Δροσοχώριου Ιωαννίνων και β) των σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης και στην Μέστη Αλεξανδρούπολης (πλευρικός σταθμός διοδίων). Υπογραμμίζουν οι προσφεύγοντες ότι η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, ενώ παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Στα 89,70 € ανέρχεται το κόστος των διοδίων Καστοριά -Αθήνα–Καστοριά μέσω της Εγνατίας, Ιονίας και Ολυμπίας Οδού. Χωρίς την χρησιμοποίηση της Αττικής Οδού (2,80 €) το κόστος κατεβαίνει στα 84.10 €. Σε εκκρεμότητα παραμένουν μέχρι στιγμής τα διόδια του Δροσοχωρίου (έξω από τα Ιωάννινα -κόστος 2,40 €) και δεν λειτουργούν ακόμη, καθ’ ότι ο  περιφερειάρχης Ηπείρου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με κατάθεση και ασφαλιστικών μέτρων.

■ Χωρίς διόδια -θέμα υπό συζήτηση- προανήγγειλε με δηλώσεις του ο ΓΓ του υπουργείου Υποδομών Γ.Δέδες, για τον αυτοκινητόδρομο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Κίσσαμος-Σητεία) με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει παράλληλος, δευτερεύων δρόμος που να συνδέει την μια άκρη της Κρήτης με την άλλη και να αποτελεί εναλλακτική λύση για τους οδηγούς που θέλουν να μετακινηθούν χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ