23.10.17

Στον Μελά



Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο δημοτικό διαμέρισμα Μελά, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από το θάνατο του μακεδονομάχου, Παύλου Μελά καθώς και όλων των μακεδονομάχων που έπεσαν στα ιερά χώματα της Μακεδονίας, παραβρέθηκαν οι δύο βουλευτές της Καστοριάς του ΣυΡιζΑ και Ν.Δ. κυρίες Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Καστοριάς, ενώ επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων έγινε στο μνημείο του Παύλου Μελά, του ήρωα που έχασε τη ζωή του μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Είναι χρέος μας να τιμούμε τους αγώνες και τη θυσία των ηρώων μακεδονομάχων οι οποίοι αγωνίστηκαν και μας κληροδότησαν μια ελεύθερη Μακεδονία. Καθήκον μας ιερό είναι να κρατάμε πάντα ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, την εθνική και τοπική μας ιστορία και να είμαστε άξιοι συνεχιστές των οραμάτων τους. Για μια Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική, με πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Σήμερα αποτίσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής προς τους Μακεδονομάχους αγωνιστές, επώνυμους και ανώνυμους. Η εκδήλωση στο δημοτικό διαμέρισμα Μελά είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί τιμά τα πρόσωπα, αλλά ταυτόχρονα δίνει φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον», δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων η κ. Τελιγιορίδου.

Η δε κ. Αντωνίου δήλωσε: «Στην κοινότητα Μελά, τιμούμε κάθε χρόνο την πιο εμβληματική μορφή του μακρόχρονου μακεδονικού αγώνα, τον Παύλο Μελά. Στο πρόσωπό του τιμούμε τον ανένδοτο πατριωτισμό, την ηρωική αυτοθυσία, τον ανυπέρβλητο ηρωισμό. Υπόδειγμα γενναιότητας και αυταπάρνησης, με πάθος ασίγαστο, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Η θυσία του, όσο ποτέ, σήμερα, επίκαιρη και διδακτική. Για να αναβαπτισθούμε και πάλι στα ιερά νάματα του αγνού και ανιδιοτελούς πατριωτισμού. Για να συνδράμουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στην αναγκαία προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης και αναγέννησης της πατρίδας μας».


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ