17.4.18

Ανατροπές I: Παραιτήθηκε ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας




Την παραίτησή του από την θέση του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπέβαλλε ο κ. Παντελής Αργυριάδης. Στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, αναφέρει ότι παραιτείται από την θέση του, «ως ελάχιστη πράξη αντίστασης», στην πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, που προβλέπει το νομοσχέδιο. «Παραιτούμαι για να μην προδώσω την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους» σημειώνει στην επιστολή του:
* * *

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

Από ώρα σε ώρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της Δ.Ε.Η. στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη. Έτσι, δυστυχώς, η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στην Επιχείρηση που από το 1950 λειτουργεί «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η κυβέρνηση ξεπουλά τους κόπους και τους μόχθους όλων αυτών που αγωνίστηκαν και δούλεψαν, για να φτάσει αυτό το αγαθό σε κάθε άκρη της πατρίδας μας.

Η Δυτική Μακεδονία, ως ενεργειακή καρδιά της χώρας, πήρε ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με όσα έδωσε. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο της πώλησης βάζει την οριστική ταφόπλακα στην περιοχή, εκποιεί τον εθνικό μας πλούτο που λέγεται λιγνίτης και εκχωρεί το δημόσιο αγαθό της ενέργειας στους ιδιώτες.

Επειδή δεν μπορώ να μείνω απαθής και άβουλος μπροστά σε αυτό το εθνικό έγκλημα που τώρα συντελείται, ως ελάχιστη πράξη αντίστασης, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παραιτούμαι, γιατί από σήμερα και μετά κανείς μας δεν θα έχει το άλλοθι ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δε γνώριζε…

Παραιτούμαι, γιατί η πολιτική δεν ασκείται με βαρύγδουπες δηλώσεις και ηθικιστικές ρητορείες, που μπορεί να ηχούν όμορφα, έχουν όμως καταστροφικά αποτελέσματα όταν δε μετουσιώνονται σε πράξη.

Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω αταλάντευτα στη συνέπεια λόγων και έργων.

Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω ότι ενέργεια και νερά είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσια αγαθά. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και η ασφάλεια της χώρας προϋποθέτουν το στρατηγικό τομέα της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο.

Παραιτούμαι, για να μην προδώσω την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών που μας ακούμπησαν την ψυχή τους, μας εμπιστεύτηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Παραιτούμαι, γιατί δε θέλω να γίνω συνένοχος στη φτωχοποίηση, στην κοινωνική αποσύνθεση και στην εκτίναξη της ανεργίας, που θα επιφέρει στον τόπο μας η ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η..

Παραιτούμαι, γιατί έστω και αυτήν την ύστατη ώρα πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης (όχι της Τρόικα ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) και να αποτρέψουμε το εθνικό έγκλημα που επιχειρείται.

Παραιτούμαι, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η Ιστορία δε θα μας το συγχωρήσει. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!


Παντελής Αργυριάδης
Καρδιοχειρουργός

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ