11.3.18

Πρόσωπα 2017: Θεόδωρος Καρυπίδης [5]


ΟΔΟΣ 28.12.2017 | 916 | Πρόσωπα 2017

Ακραία διάσταση λόγων και έργων



[-] Τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εκλεγμένο και από την Καστοριά, δηλαδή τον κ. Θεόδωρο Καρυπίδη επέλεξαν πολλοί αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2017. Γεγονός είναι ότι η εικόνα του ίδιου, από την περίοδο της «επάρατης» μνημονιακής συγκυβέρνησης «Σαμαρά – Βενιζέλου» 2012 έως αρχές 2015, όταν κατείχε την θέση κεντρικού παρουσιαστή και σχολιαστή σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, και ασφαλώς είχε χαρακτηριστικά διακηρύξεων, κηρύγματος και μανιφέστου, έχει αλλάξει πολύ.

Δεν είναι που πετάχτηκε η γραβάτα σε απόδειξη της σύμπλευσης με την κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό είναι το ελάχιστο. Ούτε φυσικά που ο ρεαλισμός και η πραγματικότητα, υποχρέωσαν τον ίδιο, πανίσχυρο πολιτικά ακόμη παράγοντα στην Δυτική Μακεδονία, να προχωρήσει σε αναπόφευκτες αναπροσαρμογές.

Το πρόβλημα, όπως το θέτουν οι αναγνώστες, είναι ότι και με τον ίδιο, σε επίπεδο Καστοριάς αλλά και Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα, εξακολουθούν να επιβιώνουν τα παλιά στερεότυπα που τόσο πολύ καταπολεμούσε (προφορικά) ο κ. Θ. Καρυπίδης: της ακραίας διάστασης λόγων και έργων.

Δεν είναι μόνο που η Αρχιτεκτονική Σχολή Καστοριάς, για την οποία έχει ο ίδιος δεσμευθεί κατ’ επανάληψη, δεν είναι ορατή. Δεν είναι που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες εβδομάδες του 2017, ότι η περιοχή της Καστοριάς δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές που πρώτες θα έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, κάτι που προξένησε αλγεινή εντύπωση και σοκ στην κοινή γνώμη.

Δεν είναι που δεν φάνηκε να συντονίζει άμεσα και αποτελεσματική αντίδραση για την λύση αυτού του θέματος και τον εξορθολογισμό τω αναπτυξιακών έργων και υποδομών στην Δυτική Μακεδονία, την ίδια ώρα που η Κοζάνη πυκνώνει δομές και ενισχύει την θέση της, η Πτολεμαΐδα αποκτά νέο διοικητήριο και Σχολή Πυροσβεστικής και η Φλώρινα ανανεώνει τις κτηριακές υποδομές των πανεπιστημιακών σχολών της.

Με όλα αυτά να γίνονται το 2017, χωρίς να προβλέπεται κάποιο αντιστάθισμα για την Καστοριά, έστω και στο επίπεδο του συμβολισμού, αλλά είναι που διαφαίνεται μια ανακολουθία, όχι μόνο στο θέμα των διοδίων που προγραμματίζεται να προστεθούν, όσο και ιδίως στο θέμα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, την στιγμή που ο ίδιος απειλούσε ότι θα παραιτηθεί, χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα.

Αν αυτό δεν λέγεται ανακολουθία, τότε οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ που τον επέλεξαν, ζητούν βοήθεια για τον ορισμό της.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Δεκεμβρίου 2017 αρ. φύλλου 916


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ